IFK Luleå kvar i serietopp

IFK Luleå behåller serieledningen.Laget höll nerverna i schack under söndagens hemmamatch mot Anundsjö och kunde till slut vinna med 4-2 (3-1).

LULEÅ2007-09-30 17:03
Det var dock onödigt spännande mot slutet, rapporterar Norrbottens-Kurirens utsände reporter Niklas Berglund. IFK Luleå hade en knapp enmålsledning under större delen av andra halvlek och Anundsjö var ständigt farligt på fasta situationer.
Hemmapubliken på Hertsöns IP kunde dock andas ut när Kanu i slutskedet säkrade segern genom att göra 4-2-målet på straff.
Det var annar Anundsjö som inledde matchen bäst mot ett ängligt IFK Luleå, som tvingades tidigt jaga i underläge. Efter cirka 20 minuter tog dock serieledarna ett rejält grepp om matchen och såg ut att med tre snabba mål fixa tre poäng.
Övriga IFK-mål gjordes av Anton Andersson (straff), Markus Eriksson och Jacob Enersén.
Resultatet innebär att IFK Luleå behåller sitt försprång och leder inför den sista omgången serien med en poängs marginal till tvåan Ersboda.
I sista omgången reser IFK Luleå till Robertsfors och Ersboda till Anundsjö.
Tidigare under dagen blev det klart att Luleå FF åker ut division II. Laget förlorade matchen mot Friska Viljor med 2-1 (1-1). Luleå fick en drömstart med mål redan i den första minuten genom David Ström, men orkade inte hålla undan för ett jagande hemmalag.