Häng med på Hockeykväll

Kuriren.nu bjuder på en kväll i hockeyns tecken. Det blir försnack och täta rapporter från kvällens drama i tjeckiska Brno.

Luleå Hockey värmer upp inför kvällens match med lite fotboll. Fredrik Svensson känner vi igen längst till vänster. Jonas Berglund, Johan Gustafsson och Linus Persson verkar också vara med.

Luleå Hockey värmer upp inför kvällens match med lite fotboll. Fredrik Svensson känner vi igen längst till vänster. Jonas Berglund, Johan Gustafsson och Linus Persson verkar också vara med.

Foto: Petter Pettersson

Luleå2012-08-24 08:25

Befinner du dig i tjeckiska Brno? I så fall vill vi förstås att du ska bidra till vår hockeysatsning. Hör av dig till Kuriren.nu - via mail redaktionen@kuriren.com.
Vi kommer att dra igång vår hockeybevakning på allvar klockan 17.00 och räknar med att hålla i gång till sena natten. Häng med, det här blir den perfekta förfesten...

Resultat i European Trophy:
HC Plzen-Oulun Kärpät 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 1-0)
Mountfield HC-Hamburg Freezers 4-3 (1-1, 2-0, 1-2, 0-0, 1-0)
Red Bull Salzburg-Eisbären Berlin 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)
Kometa Brno-Luleå Hockey 2-6 (2-3, 0-0, 0-3)
Pojistovna Pardubice-Brynäs 6-2 (0-1, 4-1, 2-0)
Slovan Bratislava-JYP 5-0 (2-0, 0-0, 3-0)
Bili Tygri Liberec-Djurgården 6-2 - slut
SC Bern-TPS 1-4 - slut
Sparta Prag-HV 71 2-7 - slut
Vienna Capitals-Kalpa 4-3

22.12:
Det är dags för mig att avsluta hockeykvällen. Jag hoppas att ni har haft en trevlig kväll och att dygnet får ett lyckligt slut. God natt!
22.11: Övriga matcher i den nordligaste divisionen: HC Kometa Brno-Oulun Kärpät, HC Mountfield-Eisbären Berlin samt Red Bull Salzburg-Hamburg Freezers.
22.10: Luleå Hockeys nästa match spelas under söndagen. Luleå Hockey tar sig då an HC Plzen 1929. Matchen startar klockan 19. Det är tveksamt om vi har tillräckligt med personal för att kunna köra en hockeykväll till, men vi kommer förstås att rapportera från matchen redan under söndagskvällen.
22.08: Nu har jag inte hunnit kolla igenom alla målskyttar, men frågan är om inte Toni Koivisto toppar skytteligan med fem mål. Miroslav Holec ska också ha gjort lika många.
22.05: Luleå toppar alltså den norra divisionen med tolv poäng. Det står klart efter fredagens omgång. Ytterligare ett lag har full pott och det är Eisbären Berlin som dock har en match mindre spelad än Luleå. Hamburg ligger trea med sex poäng.
20.46: Nu har vi fått kontakt med Luleå Hockeys ordförande Curt Johansson som skriver från Brno: "Vi gjorde två mindre bra perioder, men i den tredje dominerade vi isen. David gör en supermatch. Det ser bra ut inför matchen mot Plzen."
20.35: Här är en kommentar från signaturen "desp": Jag tror att Anton Hedman kommer att bli en sjukt viktig spelare i år. Kulm att se att Luleå och Rönken vågar satsa på honom. Ni ska veta att han inte fått det förtroendet i Modo."

Läs om matchen
Kl 20.14:
Jag måste göra ett litet uppehåll för att skriva en nyhetstext om matchen, men häng kvar ett tag till. Det kommer mera. Hockeykvällen har bara börjat. Och nu vill jag ha in era kommentarer till matchen - maila till redaktionen@kuriren.com .
20.13: Har du läst Petters rapport efter slutsignalen? Jag säger bara : respekt! Vilken skön publik som hyllar sitt lag - trots att det ligger snorsist i tabellen.
Kl 20.11: Luleå Hockeys fystränare Petter Pettersson rapporterar från Brno: "Luleå gör en strålande sista period! Laget satte sina chanser. Målet av Toni var hockeygodis. Underbar publik och stämning. Trots underläge med 2-6 ställde sig hela hallen upp och applåderade sitt hemmalag." 
Kl 20.10: Två stjärnor till Pavel Skrbek och en stjärna till Linus Persson.
Kl 20.07: Matchen är slut. Luleå vinner med 6-2 och ligger kvar i toppen av den nordligaste divisionen. Luleå övertygade stort och avgjorde matchen under den tredje perioden. Toni Koivisto är matchens lirare och får också ta emot priset som rinkens största stjärna.
Kl 20.05: Om det här resultatet står sig har Luleå 21-7 i målskillnad efter fyra omgångar. Laget har snittat 5,25 mål per match i European Trophy. Det är med andra ord dags för storstadspressen att skrota tjatet om "Tråk-Luleå". Vad sägs om "Lattjo-Luleå"? Håll med om att det har en bättre klang.
Kl 20.04: David Rautio har fått en smäll. Det kom ett skott från blå linje från Valabik. Inget mål. Luleå leder med 6-2.
Kl 20.03: Två minuter kvar av matchen. Luleå väntar på slutsignalen som ska förkunna att laget fortsätter sitt segertåg runt om i Europa. I dag Brno, i morgon...
Kl 20.02: Niklas Olausson åker ut två minuter. Slashing.
kl 20.00: Båda lagen är fulltaliga. Har du upptäckt att jag uppdaterat andra resultat från European Trophy? Hamburg Freezers har förlorat sin första match i kväll. Det tredje laget med tre segrar i den nordliga divisionen spelar just nu mot Red Bull Salzburg och leder med 1-0. Den matchen är fortfarande i den första perioden. 
Kl 19.58: Chris Abbott drar ned Jozef Kovacik när han är på väg igenom Luleås försvar. Det blir att sätta sig på botbänken för Luleås lagkapten och där försvann den chansen till power play. Alltså, spel fyra mot fyra.
Kl 19.56: Aja baja, Hynek. Nu åker du ut två minuter för fasthållning. Läge för Luleå att öka på ledningen. Det återstår sju långa minuter av matchen för tjeckerna. Sju alltför korta för Luleå. 
kl 19.55: Cam Abbott är nära att öka på Luleås ledning. Kometas juniormålvakt sprattlar dock till och gör en benparad.
Kl 19.51. Måååååååååååååååååååååååååååååååååååååål!!! Toni Koivisto går inte att stoppa den här kvällen. Låt oss hoppas på många sådana här kvällar. En stackars Kometa-back som jag inte kommer nämna vid namn blir gruvligt uppsnurrad och Koivisto sprätter sedan disstinkt upp pucken i krysset. Luleå bjuder just nu på hockeypoesi.
Kl 19.51: Nu kommer publiksiffran. Matchen ses av 1.727 personer.
Kl 19.46: Mååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååål!!! Luleå gör mål i box play. Ett misstag av Tomas Malec ger Lleå ett två-mot-en-läge. Chris Abbott spelar fram Jonas Vihko som inte gör något misstag när målet är tomt. Luleå går mot segern.
Kl 19.46: Linus Persson åker ut för en slashing.
Kl 19.44: Måååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååll!! Toni Koivisto gör 4-2-målet. Hela kedjan är inblandade i fullträffen som kommer i numerärt överläge. Niklas Olausson lägger upp spelet, men det är Anton Hedman som gör det snyggaste när han inte skjuter på returen utan serverar öppet mål till Koivisto.
Kl 19.40: Den tredje perioden har startat. Nu gäller det. Kan Luleå vinna även sin fjärde match i European Trophy? Då är platsen i slutspelet nära...

Andra perioden
Kl 19.24:
Luleå Hockeys fystränare Petter Pettersson rapporterar via sms: "Svag period av Luleå. Spelövertag och flera chanser till HC Kometa. Janne Sandström har klivit av. Jonas Berglund spelar back nu. Men vi leder och nu väntar power play efter pausen. Rautio har varit bra. Linus Persson delaktig i mycket."
Kl 19.20: Den andra perioden är över. Luleå är i ledning.
Kl 19.19: Skönt! Med tio sekunder kvar av den andra perioden åker Jakub Koreis ut efter en slashing. Det ger Luleå arbetsro och laget kan gå till vila i ledning med 3-2.
Kl 19.17: Det är hemmalaget som skapar de vassaste målchanserna i slutskedet av den andra perioden. Nyss brände Kometa ett friläge och ett öppet mål! Ska historien från den första periodens slutskede upprepa sig?
Kl 19.15: Ingen utdelning för Luleå i power play. David Rautio fortsätter att övertyga i Luleås mål - nu med en fin benparad. Tre minuter kvar av andra perioden.
kl 19.14: Domaren väljer att blunda för en ytterligare en utvisning på en hemmaspelare. Luleå går miste om chansen att spela fem-mot-tre.
Kl 19.11: "Skrbek den väldige" avlossar den stora kanonen från blå linje. Anton Hedman gör ett bra jobb framför mål och hindrar Zelenka att se pucken. Puckuslingen studsar på Zelenkas utrustning och ut.
Kl 19.10: Hemmalaget drar på sig ytterligare en utvisning. Det är Boris Valabik som får vila sig efter en cross-checking. Det har gått 14 minuter av den andra perioden.
Kl 19.08: Känner du någon som är där? Be dem sms:a en rapport till mig så ska jag dela med den till alla er som följer Hockeykväll på Kuriren.nu. SMS:a till +46706214704.
Kl 19.07: I två dagar har jag försökt att komma i kontakt med någon Luleåsupporter som skulle till Brno. Jag har inte lyckats hitta en enda. Kan det verkligen vara så illa att Luleå Hockey spelar där i Kajot Arena med Curt Johansson och "Osten" Bergström som sitt enda läktarstöd? De är visserligen bra grabbar, båda två, men håll med om att det låter tunt...
Kl 19.06: Snygg räddning av Rautio, som får en chans att briljera efter ett skott av Hynek Zohorna. Hynek är ett namn som man inte stöter varje dag i sitt liv, eller?
Kl 19.03: Matchen är inne i en rätt tråkig sekvens. Plötsligt har hockeyn blivit tämligen chansfattig. Joonas Vihko skapade nyss ett hyfsat läge, men juniormålvakten lycakdes styra undan pucken.
Kl 18.58: Kometa har problem att få i gång sitt power play. Nyss försökte sylvasse Miroslav Holec med ett skott, men Rautio klarade den här gången.
Kl 18.56: Karl Fabricius åker ut två minuter för en tripping. Håll tummarna att Rautio håller tätt...
kl 18.54: Luleå Hockey har startat perioden bäst och är det spelförande laget för närvarande. Hoppas att de ser upp för den snabba tjeckiska kontringarna...
Kl 18.52: Den andra perioden har börjat. Hemmalaget har bytt målvakt under pausen. Nu har en junior vid namn Daniel Zalenka klivit in mellan stolparna.

Första perioden
Kl 18.38:
Den första perioden är över. Luleå leder med 3-2 och såg ett tag ut att gå mot en klar seger. Två snabba mål i slutskedet från hemmalaget betyder att matchen är fortfarande helt öppen inför andra perioden. Jag ska lägga ut en matchbild också som Petter Pettersson skickat. Är strax tillbaka.
Kl 18.36: Ständigt, denne Miroslav Holec. Honom bör Luleå Hockey hålla ögonen på. Holec har gjort hemmalagets båda mål i matchen. Totalt fem i turneringen.
Kl 18.34: Jag är ledsen, men har inte någon uppgift om vem som gjorde hemmalagets första mål. Däremot var det Miroslav Holec, som petade in det andra. Han tilläts stå omarkerad vid den vänstra stolpen och fick tag i pucken som låg fri nära mållinjen.
Kl 18.33: 2-3. Luleå Hockey släpper in två mål i slutskedet av den första perioden. Det känns lite onödigt. Det andra målet kommer när det endast återstår tolv sekunder av perioden. Aj, aj, aj! 
Kl 18.30: Luleå Hockeys fystränare Petter Pettersson rapporterar om den första perioden: "Övertag för Luleå i första. Laget har varit effektivt när chanserna dykt upp. Stabilt spel av David Rautio i målet. Många chanser åt båda hållen."
Kl 18.27: 1-3. Jag har fått in ett sms från Luleå Hockeys ordförande Curt Johansson som sitter på läktaren: "Det är cirka 3.000 på läktarna. Det var ganska lugnt i hallen tills de reducerade till 1-3." 
Kl 18.26: Måååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååål!!!! Cam Abbott gör Luleås tredje mål. Det handlar om en känslig styrning på ett skott från blå linje. Målvakt-Falter utan chans att rädda.
Kl 18.25: Ajdå, chansen till power play varade bara i 20 sekunder. Sedan åkte en övertaggad Anton Hedman ut - också han för en interference. Spel fyra-mot-fyra, alltså.
Kl 18.23: Knäpp era händer. Luleå får chansen till ett tredje numerärt överläge. Det är "busen" Josef Kovacik som åker ut igen. Den här gången för interference. Det skulle smaka med ett norrbottniskt mål till innan periodvilan, eller hur?
Kl 18.22: Just nu sitter Linus Klasen i utvisningsbåset. Han har åkt ut för en fasthållning. Dlouhy har försökt med skott utanför och nyss blev det palaver med många spelare framför David Rautio. Ingen puck i nätet, dock.
Kl 18.20: Mååååååååååååååååååååååååååååååååål!!! Luleå Hockey leder med 2-0. Målskytt är Linus Persson, som hittar rätt med ett handledsskott från den vänstra tekningscirkeln. Assist till Niklas Olausson.
Kl  18.13: Nu får Luleå chansen till numerärt överläge. Det är backen Jozef Kovacik som åker ut för en hakning. Matchklockan visar på 08.13.
kl 18.11: Måååååååååååååååååååååååååååååååååål! Tänka sig, det är självaste Pavel Skrbek som gör målet. Ett slagskott överlistar Brnos målvakt Martin Falter. Assist till Toni Koivisto.
Kl 18.09: Luleås första kedja skapar tryck. Linus Persson och formstarke Toni Koivisto skapar ett bra läge, men tappar i sista stund kontrollen på pucken. Det har spelat sex minuter i Kajok Arena.
Kl 18.08: Luleå klarar av det numerära underläget. Rautio fick briljera med ytterligare en räddning och Hynek Zohorne fick tag i returen, men sköt utanför. Bra start för Luleås målvakt.
Kl 18.06: Det är toppen som möter botten i kvällens match. Luleå toppar för närvarande den nordligaste divisionen med maximala nio poäng. HC Kometa Brno ligger sist med noll poäng efter sina två matcher.
Kl 18.05: Matchen har börjat. Den första målchansen skapar hemmalagets Martin Docekal. David Rautio i Luleås mål räddar dock backhandsskottet. Luleå drar dock på sig matchens första utvisning. Det är Janne Sandström som sitter i utvisningsbåset.

Möts av visselkonsert
Kl 18.01. Luleå Hockey kommer in på isen. Spelarna möts av öronbedövande busvisslingar.
Kl 17.57: Kometa Brno har vunnit den tjeckiska ligan elva gånger. Det handlar om en av Tjeckiens mest bästa klubbar genom tiderna med tre segrar i Europacupen. Klubben grundades 1953 och hette då Red Star. Efter revolutionen 1994 valde klubben att byta till sitt smeknamn, Kometa.
Kl 17.54: Tyvärr kommer jag inte kunna bjuda på den vanliga direktrapporteringen från kvällens match. Inte heller den här matchen visas på TV. Jag befinner mig på tidningsredaktionen i Luleå och följer direktrapporteringar via Internet. Till min hjälp har jag Luleå Hockeys ordförande Curt Johansson och Luleå Hockeys fystränare Petter Pettersson som befinner sig på Kajot Arena och skickar bilder till Kuriren.nu. Du hittar dem i bildspelet ovan.
Kl 17.34: Jag har precis fått in en bild på vad Luleå Hockeys spelare gör just nu. Det handlar om uppvärmning inför match. En boll spelar en central roll på Bilden ser ni Fredrik Svensson, Jonas Berglund, Johan Gustafsson, Linus Persson bland annat.
Kl 17.30: I dag spelas det hela 15 matcher i European Trophy. Tre matcher har startat redan klockan 17. Brynäs leder med 1-0 borta i Pardubice. Oulun Kärpät ligger under med 0-1 efter två minuters spel mot HV Plzen 1929. I Linköpings match mot Pirati Chomutov står det 0-0 fortfarande.
Kl 17.28: Hej och välkommen till Kuriren.nu:s Hockeykväll. Vi är laddade inför Luleå Hockeys fjärde match i European Trophy. Hittills ståtar Luleå med tre raka segrar på hemmaplan. I kväll spelas den första bortamatchen i tjeckiska Brno.

Uppladdningen har börjat
Kl 14.27: Nu har Kurirens Jimmy Landström fått tag i Roger Åkerström från Luleås lagledning och vi kan därför presentera laguppställningen. Som du ser härintill är det David Rautio som vaktar målet. Linus Klasen är tillbaka i spel och bildar kedja med Kim Hirschovits och Karl Fabricius. Pavel Skrbek klev av senast mot Kärpät, men spelar i kväll. Läs mer i artikeln som du hittar ovan.
Kl 13.03: Vi har nyss fått in en aktuell bild på Pavel Skrbek som verkligen står i centrum i dag. Han extraknäcker som tolk i alla möjliga sammanhang. Just nu har han klivit upp på motionscykeln i Kajot Arena, där han kör sin vanliga uppvärmningsrutin.
Kl 11.02: Vi har fått in en första bild från kvällens matcharena i tjeckiska Brno. Ishallen heter Kajot Arena och rymmer 7.200 åskådare. Hallen ser lite underlig ut med svenska ögon. Det är ståplats längs hela långsidorna och sittplats bakom mål. Luleå Hockey kan räkna med att det kommer bra tryck i hallen.
Kl 08.38: Uppladdningen har startat. På Luleå Hockeys hotell i Brno sitter Johan Gustafsson och Daniel Gunnarsson i frukostsalen. Det handlar om frukost a la  "hockeystyle" med kepsar på och stirrandes in i sina mobiler. Det återstår cirka tio timmar till match. Det är snart dags för frivillig isvärmning eller promenad med The Abbotts.

Här är Luleås laguppställning i kvällens match mot Komea Brno. Matchen startar kl 18.
Målvakt:
David Rautio (Johan Gustafsson)

Kedjor:

1. Cam Abbott, Chris Abbott, Anton Hedman

2. Toni Koivisto, Niklas Olausson, Linus Persson

3. Linus Klasen, Kim Hirschovits, Karl Fabricius

4. Joonas Vihko Niklas Fogström, Jens Jakobs

Jonas Berglund

Backpar:

1. Johan Fransson, Pavel Skrbek

2. Jan Sandström, Daniel Gunnarsson

3. Robin Jacobsson, Fredrik Svensson

Robin Jonsson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om