Frälsningsprofilerna säger hejdå

Frälsningsofficerare blir ofta inte långvariga när de skickas till en ny ort. Efter två år har det blivit dags för Kathleen och Erik Johansson att åka vidare.

Farväl. En sista gudstjänst fick bli Frälsningsarmén i Luleås avsked av sina officerare. Kathleen och Erik har blivit bekanta ansikten när de stått med sina insamlingsbössor i centrum.

Farväl. En sista gudstjänst fick bli Frälsningsarmén i Luleås avsked av sina officerare. Kathleen och Erik har blivit bekanta ansikten när de stått med sina insamlingsbössor i centrum.

Foto: Marcus Nigeus

Luleå2016-08-21 15:00

Det är med blandade känslor Kathleen och Erik Johansson tar farväl av kåren i Luleå. Det är spännande att flytta till ett nytt ställe, men samtidigt har de trivts i Luleå och skulle gärna fortsätta sitt arbete i Norrbotten.

– Vi har haft roligt och tycker nästan att det är synd att flytta. När vi kom såg vi att här har vi ett gäng hängivna frälsningssoldater och jag är säker på att de kommer att fortsätta arbetet när vi försvinner. Det är ju inte så att vi har kommit hit och gjort allt, utan det är ett gemensamt arbete, säger Erik Johansson.

Den nya hemorten bli Ronneby i Blekinge. Kathleen kommer från Australien och är van att resa från plats till plats. Hon säger att det känns jobbigt att behöva flytta eftersom hon har trivts i Norrbotten, men det är samtidigt spännande.

– Vi är ganska vana att röra på oss. Jag tror att vi har flyttat sju eller åtta gånger de senaste fem åren.

På lördagen var frälsningsarmén på en sista insamling med sina officerare utanför Smedjan. Och i dag blir det en gudstjänst i Frälsningsarméns lokaler där kåren får ta farväl.

– Insamlingen var rolig. Det var många som kom fram och pratade som ville säga hejdå, säger Erik Johansson.

Frälsningsarmén i Luleå får nu klara sig utan någon officer. Kathleen Johansson säger att Frälsningsarmén har pratat om att skicka någon till Luleå nästa år, men det är ännu inte bestämt.

– De får ingen ny kårledare nu, men de som är här fortsätter ju att anordna möten och insamlingar och kommer att försöka göra så mycket de kan. Jag är säker på att de kommer att fortsätta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om