Förare körde in på avspärrat festivalområde

Under lördagen körde en förare in på festivalområdet och kunde tillslut stoppas av personal från ett av matförsäljningsstånden.

Under lördagen körde en förare in på festivalområdet och kunde tillslut stoppas av personal från ett av matförsäljningsstånden.

Foto: Ville Pankolainen

Luleå2022-07-16 15:04

Strax innan 15-tiden på lördagen såg vår reporter hur en personbil körde förbi avgränsningarna och in på festivalområdet. Händelsen inträffade vid rondellen vid Kulturens hus i Luleå. 

Bilföraren kunde tillslut stoppas av personal från ett av matförsäljningsstånden på festivalområdet. 

Vår reporter på plats berättar att de fick stopp på bilen och tillslut fick upp förardörren. Varpå en av matförsäljarna kunde dra ut bilnyckeln.

Efter det klev föraren ut och började gå från bilen. Strax därpå anlände ordningsvakter till platsen och hittade bilföraren. 

Polis är på plats och har i nuläget ett samtal med föraren. 

Uppdatering 15.45:

Polisen har omhändertagit föraren. En av poliserna har kört iväg med bilen. Bilföraren är en man, uppskattningsvis i 60-årsåldern. Han har uppträtt lugnt. 

Uppdatering 08.40:

– En anmälan gällande vårdslöshet i trafik har upprättats och förarens körkort är omhändertaget, säger Åsa Mjörndal, presstalesperson vid polisens regionledningscentral. 

Enligt initiala uppgifter ska ingen skadats i samband med händelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!