Polisen går nu ut med information om det grova brottet för att få hjälp av allmänheten. Rånförsöket inträffade vid Gammelängsberget på Erikslund. Ynglingen var ute och promenerade på tisdagskvällen vid cirka 20.40-tiden längs ett motionsspår som löper efter Bullerleden inne i skogen. Brottsplatsen ligger rakt in i skogen där kurvan efter Bullerleden är som brantast. Från platsen är det ungefär 100-150 meter innan man kommer fram till villakvarteret och korsningen Alvägen.

– Det finns ett skoterspår man kan gå in på och en grillplats i närheten där brottsoffret stötte på de två misstänkta rånarna, säger polisinspektör Fredrik Hansson.

De unga männen har stoppat brottsoffret, visat en kniv och bett honom lämna ifrån sig plånboken och tilltalat offret på svenska.

–Ynglingen ska då ha slagit till en av männen med ett knytnävsslag för att försvara sig och för att kunna fly från platsen. Han blev vid tumultet skuren i ansiktet med kniven men det blev en ytlig rispa.

Offret lyckades springa ner från berget och ringa till sin pappa. Han tog sig sedan till fotbolsplanen vid kullen där han blev upphämtad av sin bror och pappa.

Brodern kontaktade sedan polisen och gjorde en anmälan om rånförsöket.

– De misstänkta gärningsmännen kom inte över något av värde. Brottsoffret var skakad efter det som hänt men har inte behövt uppsöka sjukhus. Däremot kommer hans skador att dokumenteras på sjukhuset för förundersökningen, säger Hansson.

Idag har polisen signalement på de två misstänkta rånarna. Däremot söker man eventuella vittnen till händelsen.

– Målsägande har sagt att han hejade på en kille i en grön jacka som var ute och joggade innan berget. Han hälsade på killen ungefär fem minuter före knivskärningen ägde rum, säger Fredrik Hansson.

Polisen vill gärna komma i kontakt med joggaren.

– Vi vill även att andra som kan ha gjort några iakttagelser efter aktuell sträcka kontaktar polisen.

I Boden har det skett två andra rån nyligen. En man rånades på lördagsnatten den 17 november i Eyvind Johnson-parken i Boden. En yngre man har också polisanmält att han blev misshandlad och rånad på värdesaker vid 21-tiden den 29 november. Polisen efterlyser även här vittnen.