Familj hemlös - gasolen exploderade

Midsommaraftonen fick ett olyckligt slut. En barnfamilj i Kiruna förlorade sitt hem efter att en gasoltub exploderad under en grillkväll. - Villan är totaltförstörd, säger brandmästare Kenth Kalla till Kuriren.nu.

TOTALFÖRSTÖRT. Huset förstördes vid den häftiga branden i Kiruna natten till midsommardagen.

TOTALFÖRSTÖRT. Huset förstördes vid den häftiga branden i Kiruna natten till midsommardagen.

Foto: Johan Stålnacke-Pesonen

KIRUNA2008-06-21 09:32

Larmet om branden kom in till räddningstjänsten strax efter klockan 20 på midsommaraftonen. När brandstyrkan kom till huset på Fiskarvägen hade elden   redan få ett rejält fäste i byggnaden.

Trots en släckningsinsats med ett 10-tal brandmän kunde inte villan räddas. 
Enligt vakthavande polisbefäl Ulf Suup har ingen person skadats varken vid explosionen eller branden som fick ett blixtsnabbt förlopp.
Enligt uppgift spreds elden från verandan längs husväggen upp mot taket.
- Det handlar om en svårsläckt brand eftersom elden fick fäste i sågspånen under taket. Där handlade det om svåra utrymmen att komma åt, uppger brandmästare Kenth Kalla till Kuriren.nu.
Fortfarande vid niotiden på midsommardagen pågår eftersläckningsarbetet i villaområdet Triangeln i Kiruna. Kvar på platsen står husets gavlar, men allt invändigt har totalförstörts.

En småbarnsfamilj i en grannvilla fick evakueras på grund av den kraftiga rökutvecklingen, men det var aldrig någon större risk att branden skulle spridas till intilliggande hus.
(Du kan läsa mer om denna nyhet i måndagens Norrbottens-Kuriren.)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om