Inga julklappar till Kalix kommunanställda

När Kalix kommun måste spara blir alla anställda utan julklapp. I stället ska de få beröm och uppskattning.

GE JULKLAPP. Hellre en liten julklapp till alla än en kommunfest som ändå inte alla kan gå på, tycker undersköterskorna Veronica Andersson och Yvonne Johansson vid Djuptjärns gruppboende.  Foto: Britt-Louise Spets

GE JULKLAPP. Hellre en liten julklapp till alla än en kommunfest som ändå inte alla kan gå på, tycker undersköterskorna Veronica Andersson och Yvonne Johansson vid Djuptjärns gruppboende. Foto: Britt-Louise Spets

Foto: Britt-Louise Spets

Kalix2011-12-05 06:00

Från filtar till orkidéer och förra året en biobiljett. De senaste tio åren har kommunen delat ut en julklapp till alla anställda. Men nu är det slut med det. Orsaken är ett prognostiserat underskott på 18 miljoner kronor.

- Vi tar vårt ansvar och håller igen där vi kan spara, säger tillförordnad kommunchef Stig Strömbäck.

Men de anställda kommer inte att glömmas bort, lovar han.

- I stället för att ge en julklapp ska vi bekräfta de anställda och ge dem uppskattning. Då går de hem med en bra känsla inom sig, säger Stig Strömbäck.

Tummen ned
Till veckan kommer han att framföra kommunens tanke till samtliga arbetsledare.

- Sedan är det upp till dem att hantera det, de äger frågan, säger han.

Undersköterskorna Veronica Andersson och Yvonne Johansson vid Djuptjärns gruppboende ger tummen ned för beslutet.

- Det är hemskt. Biobiljetten vi fick förra året var uppskattad. En julklapp kan alla ta del utav, dra hellre in på kommunfesten som alla inte kan gå på, säger Veronica Andersson.

- Har man fått en julklapp i tio års tid uppstår det självklart kritik, det förstår jag. Men vi måste också ta mindre roliga beslut när det krävs, säger Stig Strömbäck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om