Nyetablering ger 20 jobb till Kalix

Luleåföretaget Erlandssons Industri etablerar verksamhet i Kalix. I september startar verksamheten som innebär 20 nya jobb till Kalix.

BETYDELSEFULLT. Tjugo nya jobb är betydelsefullt för kommunen och det kan vara fler på gång, enligt kommunalrådet Ellinor Söderlund (S) samt utvecklingsstrateg Joakim Abrahamsson och utvecklingschef Peder Nilsson.

BETYDELSEFULLT. Tjugo nya jobb är betydelsefullt för kommunen och det kan vara fler på gång, enligt kommunalrådet Ellinor Söderlund (S) samt utvecklingsstrateg Joakim Abrahamsson och utvecklingschef Peder Nilsson.

Foto: Britt-Louise Spets

Kalix. 2012-08-22 06:00

Erlandssons Industri har i dag 20 anställda i Luleå. Verksamheten består av tillverkning av egna produkter i höghållfast stål, bland kunderna finns bland andra fordonsindustrin.

I Kalix kommer verksamheten att omfatta tillverkning av stålstommar till lagerhallar, modell större, enligt företagets ägare och vd, Peter Norman som även har sina rötter i Kalix.

Spetskompetens
Att valet föll på hemkommunen när verksamheten behövde utvidgas var behovet av stora lokaler samt av spetskompetens, främst svetsare, enligt Peter Norman.

-  Vi gör stommar till mindre hallar i Luleå men för de stora hallarna krävs det större utrymme och det hittade vi i före detta Bultens lokaler. Dessutom har vi ett mycket bra samarbete med arbetsförmedlingen avseende rekryteringen, säger han.

Kommunalrådet Ellinor Söderlund (S) gläds åt de nya jobben.

-  20 jobb betyder mycket för Kalix. Att det dessutom sker inom verkstadsindustrin är positivt eftersom vi har många unga killar som är i behov av jobb, säger hon.

Etableringen är frukten av kommunens strategiska arbete med näringslivsfrågor, enligt henne.

Stor fördel
En av dem som jobbat aktivt med det och även fört dialogen med Erlandssons är Peder Nilsson, utvecklingschef på Kalix kommun.

-  Kalix har en stor fördel med ett differentierat näringsliv inom både tjänstesektorn och industrisektorn som växer kraftigt. Det innebär att vi kan erbjuda jobb för bägge parter i en familj, säger han.

Och fler etableringar är att vänta, enligt honom.

-  Det är en hel del på gång men vägen är lång att gå innan man kommer helt fram, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om