Kritiserade Time Care ska ses över

Ett 30-tal anställda från Kalix äldreomsorg fanns på plats vid socialnämndens sammanträde på torsdagen. Orsak - det kritiserade schemasystemet Time Care.

HOPPAS. "Tjänstemännen slingrar sig men vi hoppas att politikerna förstår problematiken med Time Care", tycker undersköterskorna Berit Huuva, Annika Nilsson och Eva Rathod.

HOPPAS. "Tjänstemännen slingrar sig men vi hoppas att politikerna förstår problematiken med Time Care", tycker undersköterskorna Berit Huuva, Annika Nilsson och Eva Rathod.

Foto: Britt-Louise Spets

Kalix. 2011-02-25 06:00

Kuriren har tidigare berättat om kritiken mot Time Care som infördes fullt ut inom socialförvaltningen under hösten 2010. Främst handlar den om att systemet är baserat på arbete mellan måndagar och fredagar, inga helgpass finns medräknade. Det innebär, enligt de anställda, att de blir skyldiga tid om de tar ut semester under en jobbhelg. Förra veckan överlämnades en protestlista mot systemet till socialnämndens ordförande Karin Nilsson (V). Förhoppningen var att få politiskt gehör för att få bort det gällande systemet.

Frågan togs upp på torsdagens socialnämnd där politikerna gavs möjlighet att ställa frågor till Eva Nyman, ansvarig för Time Care vid kommunen.

Måste lösas
-  När det kommer signaler från medarbetare att någonting inte fungerar måste man lösa det. Vi politiker måste bidra till att skapa en bra arbetsmiljö tillsammans med facket och arbetsgivaren så vården kan bedrivas bra. Nu blir det helt fel fokusering, tyckte Lennart Nyman (S).

Socialchefen, Christina Karlsson har inlett en översyn av Time Care. Vid nästa nämnd kommer hon att informera om arbetet.

-  Vi ska följa det här, det kan ni vara övertygade om, lovade Karin Nilsson.

Undersköterskan, Berit Huuva var en av åhörarna på plats.

-  Det är bra att frågan tas upp. Jag hoppas att politikerna förstår vad det handlar om. Vi vill få tillbaka semesterkvoten, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om