Bröt - en tillgång för utvecklingen av Kalix

Teaterföreningen Bröt är en tillgång för utvecklingen av Kalix. Det anser kommunalrådet Kenneth Sandberg (MP).

Kalix. 2011-10-05 06:00

Som Kuriren berättade på måndagen vill Bröt utveckla sin verksamhet och göra Vassholmen till ett attraktivt kulturturistmål i Norrbotten. Men då måste kommunen också vara med på tåget. I ett medborgarförslag begär Bröt bland annat att kommunfullmäktige beslutar om att rusta upp och bygga ut läktaren samt bygga ett segeldukstak över densamma. Båtplatser och en större parkering är andra nödvändiga åtgärder, enligt Bröt. Om kommunen säger ja till finansiering kan Bröt i sin tur genomföra sitt planerade projekt, Varumärket - Sommarteater på Vassholmen. Att utveckla Vassholmen är en näringslivsfråga eftersom kulturen är en tillväxtfaktor för kommunen, anser Marianne Lindgren, verksamhetsutvecklare vid Bröt. Hon hoppas på ett positivt svar från kommunen, men det brådskar. Om projektet ska kunna sjösättas ordentligt gäller det att vara ute i god tid innan sommarens aktiviteter.

Stämmer överens
- Bröts tankar stämmer väl med kommunstyrelsens tankar om att öka attraktiviteten för medborgarna och de presumtiva medborgarna i Kalix. Vassholmen är ett levande projekt som ska förändras hela tiden, säger Kenneth Sandberg.

Frågan ligger nu hos fritids- och kulturnämnden för beredning men även hos kommunstyrelsen, enligt Sandberg.

-  Vi ska arbeta fram en helhet för Vassholmen och där kan Bröt också finnas med. De är en tillgång för utvecklingen av Kalix. Nu har de lyft fram vilka brister som finns, vi ska försöka vara snabba till beslut, säger Kenneth Sandberg.

Går det bra kan ärendet ligga för beslut vid kommunfullmäktige i november.

-  Annars blir det direkt efter årsskiftet, säger Kenneth Sandberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om