Stopp för jaktbilder i Norran

Det kommer inte att publiceras några trofébilder från årets jakt i Norran. "Det passar inte i en dagstidning" säger chefredaktör Marcus Melinder.

Foto: Per Lundström

Jakt2016-09-05 13:39

Beslutet att inte publicera jaktbilder från triumferande jägare har väckt stor debatt. Chefredaktören för Norran, Marcus Melinder, säger till tidningen Svensk Jakt att beslutet är taget för att inte väcka anstöt.

– Det här blir min första älgjakt på Norran, men på tidigare arbetsplatser har jag fått reaktioner på bilder som ska visa på jägarens förträfflighet. Det passar inte i en dagstidning som läses av barn och gamla, kvinnor och män. Man ska nästan förnedra djuret medan jägaren visar sin triumf, säger han.

Men det finns många som inte håller med om beslutet.

– Det är många som tycker att det har varit ett bra beslut och de som tycker att det är fel har ofta dragit det några varv för långt där de menar att jakt är naturligt och bara mat. Men det är inte jakt jag är kritisk emot. Jakt är en stor folkrörelse och vi kommer att rapportera från älgjakten. Det jag är kritisk mot är att man exponerar ett dött djur på arrangerat sätt. Det här tycker jag är ett beslut i tiden, säger Marcus Melinder till Svensk Jakt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!