Bälinge vapen packar ihop

I mer än ett halvt sekel har Bälinge vapen försett traktens jägare med allt de behöver. Men nu stänger butiken och verksamheten flyttar till Piteå.

Tålmodiga. Kunderna uthärdade tålmodigt regnet för en chans att komma in i butiken så fort den öppnade.

Tålmodiga. Kunderna uthärdade tålmodigt regnet för en chans att komma in i butiken så fort den öppnade.

Foto: Marcus Nigeus

Jakt2016-07-05 16:02

Fritid & Vildmark i Piteå har köpt Bälinge Vapen. Och Joakim Prytz, som har ägt butiken i sjutton år, kommer att börja arbeta för sin gamle konkurrent i Piteå. Han säger att det känns skönt nu när allt är bestämt och ser fram emot nya utmaningar.

– Det känns bra, det känns riktigt bra. Vi har ju funnits här länge men samtidigt så är det nya tider. Och de har en otrolig butik där nere i Piteå med skjutbiograf och allt, säger han.

Innan öppningsdags på tisdagen står ett tjugotal väntande kunder i ösregnet och väntar på att få komma in. En del med paraplyer men de flesta klämmer in sig under det lilla entrétaket. När dörrarna har öppnats strömmar dussintals fler kunder in och det är svårt att röra sig i de trånga gångarna. Väl inne i butiken försvinner varorna snabbt från hyllorna och kön sträcker sig ända ut till dörren.

– Vi hade otur med vädret men det är fantastiskt roligt att se så mycket kunder i butiken. Det finns en stor jägarkrets här men de besöker alla butiker och jag tror inte att flytten skapar några problem för kunderna, säger Joakim Prytz.

Efter att de haft en utförsäljning för att bli av med de produkter de har i lager stänger butiken dörrarna. Joakim Prytz kontaktade Fritid & Vildmark för att se om de var intresserade av att köpa affären. Fritid & Vildmark i Piteå är nöjda med arrangemanget.

– Vi diskuterade detta fram och tillbaka och kom fram till en lösning som passar båda, säger Johan Viklund som är säljare på Fritid & Viltmark i Piteå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om