Integration på isen

Boden ska ha 500 nya skridskoåkare till år 2020. Det är ambitionen med kommunens och Boden Hockeys gemensamma integrationsprojekt.

Björknäshallen, Bodens ishall Foto: Håkan Zerpe

Björknäshallen, Bodens ishall Foto: Håkan Zerpe

Foto: Håkan Zerpe

Integration2016-10-06 17:00

Samarbetet mellan kommunen och Boden Hockey delar namn med sin målsättning; Boden 2020 – 500 nya skridskoåkare.

–Huvudsyftet är att få nysvenskar som aldrig har testat åka skridskor att prova. Kanske kan vi få in spelare till Boden Hockeys ungdomslag, säger Kjell-Ivar Lundholm som är assisterande tränare för Bodens J18-lag och projektledare för integrationsprojektet.

Kjell-Ivar Lundholm kom till Boden i augusti för att fylla rollen som assisterande tränare. Och efter en dryg vecka började snacket om att det skulle bli han som fick hålla i det nya integrationsprojektet.

– Det är otroligt roligt och lite nervöst. Jag har aldrig gjort något liknande, säger han.

På fredag kliver de första 30 ungdomarna upp på isen. De blir upphämtade och får skjuts till Björknäshallen. Sedan ska de få lära känna utrustningen och se vilken nivå som det fungerar att lägga träningarna på. Sammanlagt kommer de att hinna med tio träningstillfällen innan jul. Sedan fylls projektet på med ytterligare 25 ungdomar.

– Det är en jätteutmaning som känns lockande. Fotboll är ofta go to-sporten för många. Det är familjärt, och en sommaridrott. Men nu ska det bli kul att människor som inte är bekanta med hockey ska testa på det, säger Kjell-Ivar Lundholm.

Kjell-Ivar Lundholm hoppas att den nya satsningen ska uppskattas av de som ska vara med, och att alla från Boden Hockey som hjälper till ska ha roligt.

– Jag är projektledare och kommer att vara mycket på isen. Men jag assisteras av ungdomarna och juniorerna i Boden Hockey. Det är en ganska stor grej, och hade inte gått att göra ensam, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!