Balen räddad för resenärerna

Celinn Andersson tog en veckas semester på Cypern med sina kompisar. När flygstrejken slog till verkade planerna att komma hem innan balen grusas.

Celinn och hennes kompisar blev strandsatta på Cypern när piloterna gick ut i strejk.

Celinn och hennes kompisar blev strandsatta på Cypern när piloterna gick ut i strejk.

Foto: Celinn Andersson

Flygstrejken2016-06-12 18:12

Celinn Andersson är glad men trött efter kampen om hemresan. Efter en veckas semester på Cypern blev hon och hennes kompisar stående på flygplatsen. Efter en timmes vänta fick de veta att piloterna gått ut i strejk och att deras flyg var inställt.

– Alla var så klart väldigt stressade. Särskilt de som ska gå på balen på måndag, säger Celinn Andersson.

Eftersom de inte skulle få flyga hem så kompenserades de med ett hotell över natten, i väntan på en lösning. Och eftersom ingen visste när de skulle få komma hem så var alla oroliga för att missa balen.

– Jag ska gå på balen på tisdag. Men många av de som var med oss ska gå på måndag och de trodde ju verkligen att de skulle missa den helt. Alla var glada när vi kunde flyga hem, säger Celinn Andersson.

De behövde bara stanna en dag extra på Cypern. Många skulle nog gärna ta en chans att stanna och njuta lite extra av solen i ett sådant semesterparadis, men Celinn Andersson säger att det inte gick att njuta av den oplanerade semesterdagen.

–Vi skulle ha åkt hem natten mot lördag. När det inte gick var alla stressade eftersom vi fick väldigt lite information. Extradygnet som vi fick var inte så kul som man kanske kan tro.

Planet landade kvart i två på natten mot söndag, ett dygn senare än planerat. Några i gänget hade bokat nya biljetter för att garantera att de skulle komma hem under helgen. Då skulle de ha fått mellanlanda i Stockholm och sedan åka vidare till Luleå. Men efter att de pratade med Fritidsresor kunde de avboka de biljetterna och få ett direktflyg hem.

– Några av de vi reste med var tvungna att byta hotell och precis när de hade checkat in så fick de veta att flyget skulle gå på kvällen. Då fick de direkt åka på en två timmars bussresa tillbaka till flygplatsen istället, säger hon.

Eftersom de allihopa hade planerat att gå på balen så var de frustrerade över att inte få veta när de skulle kunna ta sig hem.

– Vi som hade bokat om våra biljetter för att åka till Stockholm och sedan till Luleå hade ju lyckats ta oss tillbaka i tid till balen. Men några av de andras baldejter hade kunnat bli kvar på Cypern. Så de var ganska stressade, säger Celinn Andersson.

Alla var lättade när de sent på lördag natt kunde gå ombord på flyget hem..

– Det kändes bra när vi väl satt på planet. Personalen var trevliga och de bjöd på mat. De bjöd på allt, eftersom det hade varit så mycket bekymmer, säger Celinn Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om