Snabbladdare för elbilar på plats

Piteås första snabbladdare för elbilar är installerad och i drift.

Foto: PiteEnergi

Elbilar2016-10-18 09:46

Den nya laddstolpen står vid PiteEnergis kontor vid Västra Kajvägen. Pite Energis inköpschef Patric Johnsson säger i ett pressmeddelande att en elbil kan laddas på mellan 15-30 minuter.

– Laddstolpen kommer i första hand att användas för våra egna elfordon men tills vidare kan den som vill ladda sin elbil här, säger han.

Laddstolpen ingår i ett större projekt för att göra det mer tillgängligt att köra elbil. Projektet heter Stolpe in för Stad och Land och totalt 25 laddstolpar ska byggas. Men alla blir inte snabbladdare utan det blir också semisnabba laddare, normalladdare och bussladdare.

– Vi är mycket tacksamma för de projektmedel vi fått via Stolpe in för Stad och Land som delfinansiering. Tillsammans med vår egen satsning har det nu gjort det möjligt att bygga en snabbladdare i Piteå. Vi planerar också för ytterligare en snabbladdare nästa år. Det passar också perfekt med tanke på vårt uttalade mål att satsa på elbilar i vår egen fordonsflotta. Eftersom vi levererar 100 procent förnybar el innebär övergången till eldrift också en mycket positiv effekt för miljön, säger Patric Johnsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om