Elvaåringen till Löfven: "Vilket är ditt favoritdjur?"

Piteåeleven William Norberg Johansson skickade ett vykort och undrade hur statsminister Stefan Löfven tänker att framtiden ser ut. Och vilket hans favoritdjur är. Det här svaret fick han.

Foto:

Djur2016-10-18 11:58

William Norberg Johansson hade några brännande frågor till statsminister Stefan Löfven. Så han skickade ett brev för att räta ut frågetecknen.

"Hej! Vi i 5c har en uppgift att skriva till nån. Så varför inte skriva till dig. Så jag bestämde att ge dig några frågor!

1. Hur tänker du att framtiden kommer att se ut?

2. Kommer du donera pengar till UNICEF?

3. Vad är ditt favoritdjur? Välj inte alla! :)

Jag är 11 år och det skulle vara kul om du kan svara på allt!!! :)"

Vykortet landade till slut på Stefan Löfvens bord och nu har han skickat sitt svar.

"Tack för ditt brev. Vad glad jag blir att du ville skriva till mig. Du undrar hur jag tror att framtiden kommer att se ut. Det är en spännande men också svår fråga att svara på. Jag tror att vi alla är med och formar framtiden. Det vi gör i dag påverkar i högsta grad hur framtiden blir. Vi politiker har till exempel ett jätteviktigt uppdrag att kämpa för att så många som möjligt ska få det bättre i framtiden.

Vi i regeringen jobbar bland annat inom EU och FN för att skapa en fredligare värld där människor kan leva i fred och frihet. Sverige är också en stor givare till FN:s barnfond UNICEF, som du nämner i ditt brev. Vi stöttar även andra organisationer som arbetar för att människor runtom i världen ska få bättre liv. Du undrar också vad jag har för favoritdjur. Som du säkert anar gillar jag många djur, men mitt favoritdjur är hund.

Tack igen för ditt brev. Jag önskar dig en fortsatt fin hösttermin!"

Stefan Löfven fick också ta emot några hälsningar från Svensby fritidshem i Piteå, där han har varit och hälsat på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om