Det är mörkt på Örtavallens utegård

En medborgare tycker att det behövs mer ljus på Örtavallens förskola och föreslog därför att kommunen ska se över utebelysningen på förskolan.

På Örtavallens förskola råder mörker så här års.

På Örtavallens förskola råder mörker så här års.

Foto: privat

Bodens kommun2019-11-11 19:04

Förskolechefen har tidigare sagt till personal på fastighetsförvaltningen att belysningen på förskolans gård är bristfällig. Då monterades en strålkastare upp. Trots det består problemet. 

Idag saknas en övergripande standard rörande belysningen. Majoriteten i utbildningsnämnden har därför beslutat att ge skolchefen i uppdrag att i år och nästa i samarbete med fastighetsförvaltningen se över utebelysningen på kommunala förskolor och grundskolor, utreda standard och göra en handlingsplan med ekonomiska beräkningar. 

Därmed anser nämnden att medborgarförslaget är behandlat. Moderaterna reserverade sig dock, de ville ha en återremiss och Rigmor Åström (M), förklarar här varför: 

– Kvinnan som har skrivit förslaget var på nämnden och hon visade bilder på utemiljön. Jag blev förskräckt. Ur säkerhetssynpunkt är det inte bra. Man kan lätt tappa kontroll över barn om de försvinner ut ur synfältet och det är inte bra ur personalsynpunkt heller. 

Rigmor Åström tycker därför att det är jätteviktigt att man tar tag i problemet. 

Kvinnan berättade också för nämnden att kommunen har gjort en genomgång av ytterbelysningen på förskolor, men att den aldrig slutfördes.

– Man hade börjat i bokstavsordning så Örtavallens blev aldrig utvärderad, säger Rigmor Åström.

Hon tycker att om det finns en utredning som inte är slutförd, så måste man titta på vad den givit för resultat. Eftersom det inte är gjort anser hon att underlaget är bristfälligt och yrkade därför på återremiss. 

Karta: Örtavallens förskola
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!