Charlotte Kalla fick priset som årets kvinnliga idrottare med motiveringen: ”Ännu en gång är hon bäst när det gäller som mest och skapade hysteri på Lugnets skidstadion i Falun” Charlotte Kalla fanns inte på plats på galan men sa i ett inspelat videomeddelande.

- Jag vill tacka er alla som peppat mig att följa den krokiga vägen och fortsätta kämpa och guidat mig över de gupp som fanns. Tillsamman gjorde vi det möjligt att vara bäst när det gäller och jag fick mitt efterlängtade guld.

Priset för årets manliga idrottare gick till Joel Lassinantti, som befinner sig i Ryssland, tackade även han för priset via ett inspelat videomeddelande.

- Jag vill tacka för det här priset, det är väldigt ärofyllt.
Baskettränare Jens Tillman fick priset som årets tränare för andra året i rad.

Artikelbild

| Andra gången. Luleå Baskets tränare Jens Tillman fick priset som årets tränare/ledare för andra gången.

- Det var kul och få det första gången och det var ännu roligare och få det den här gången. Det är inte lätt och få det två år i rad, tror jag, utan då måste man göra något utöver det vanliga. Det känns konstigt tycker jag men man är oftast kanske lite mer kritisk mot sig själv men det är klart vi har gjort något väldigt bra, säger Tillman.

Boden United fick priset för årets förening. Marie-Louise Dalberg, Boden united:

- Det är fantastiskt stort och så himla roligt, bara massa kärlek,

Priset för årets prestation gick till Piteå IF.

Artikelbild

- Det känns jättekul att det uppmärksammas det vi gjorde i fjol. Jag tror få förstår hur svårt det är att bli trea i en av världens bästa ligor i den största bollidrotten, säger Anders Eriksson, Piteå IF.