Två versioner i Luleå tingsrätt

Palaver med våld, hot om våld och ofredanden. Det var en sanning. Den andra innehåll bara två fall av olaga hot.

En man som åtalats för en rad brott, bland annat mot en före detta sambo, förnekade det mesta som åklagare lade honom till last under rättegången.

En man som åtalats för en rad brott, bland annat mot en före detta sambo, förnekade det mesta som åklagare lade honom till last under rättegången.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Brott & Straff2019-09-18 16:02

Rättegången mot den 43-årige mannen avslutades på onsdagen med ett vittnesförhör och slutanföranden. Mannen hade åtalats för en rad olika brott vid två separat tillfällen där den gemensamma nämnaren var en kvinna han levt ihop med.

43-åringen medgav endast två fall av olaga hot mot en polisman och ett kvinnligt vittne. Att ingenting annat av de påstådda brotten var styrkta.

När det gällde samtal mellan parterna den 1 juni 2018, konstaterade advokat Carolin Holmberg som försvarade 43-åringen:

– Vad som har sagts i samtalen vet vi ju inte. Och hon har varit väldigt vag i sin beskrivning av dem, sa Holmberg.

Enligt påståendet från kammaråklagare Henrik Wallin ska 43-åringen även ha misshandlat kvinnan genom att knuffa in henne i ett balkongräcke. Vid samma tillfälle ska han gjort sig skyldig till våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman när två poliser ingrep mot honom.

Det var vid denna händelse den 12 oktober i fjol som 43-åringen erkände två fall av olaga hot.

Kammaråklagare Henrik Wallin ansåg att samtliga gärningar styrkts av det som framkommit under rättegången. Han hade också en helt annan syn på de sms som skickats till kvinnan från mannen och telefonsamtalen mellan dem.

– Jag menar att målsägarens version är styrkt. De här meddelanden är mycket otrevliga och elaka, sa Henrik Wallin.

Dom i målet meddelas den 2 oktober.

Karta: Luleå
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!