Valde att gifta sig på golfbana

Jessica Forsén och Thomas Löfgren firade ett sommarbröllop ute i det gröna. Närmare bestämt på det gröna gräset runt nionde hålet på Bodens golfbana.

Ringarna. Thomas tar fram ringarna som fanns gömda inuti en golfboll som låg i koppen på nionde hålet.

Ringarna. Thomas tar fram ringarna som fanns gömda inuti en golfboll som låg i koppen på nionde hålet.

Foto: Karin Bergdahl

Boden2015-07-17 20:00

– Vi kände inte riktigt för allt det där traditionella. Vi är båda i medelåldern och en av oss har varit gift förut. När vi började tänka hur vi skulle gifta oss tänkte vi först på en kyrka men det kändes inte riktigt som oss på något sätt. Men golf, det är verkligen vi, säger Jessica Forsén, som nyss har bytt golfskorna hon haft på sig innan vigseln till ett par finskor som passar till bröllopsklänningen. Innan ceremonin startade spelade Jessica och Thomas hela det nionde hålet. De tog sig runt på banan med golfbil i full bröllopsmundering med kostym och bröllopsklänning. Självklart hjälptes de båda två åt att hålla i klubban för att putta bollen i hålet.

– Vi brukar faktiskt spela mest i Luleå men bröllopet fick bli här. Det är så fantastiskt fint, en otroligt fin bana, säger Jessica. Thomas tycker att en golfbana är ett passande ställe att fira en sådan här tillställning.

– Vi tar nu varandra i nöd och lust och vi är alltid på golfbanan. Där brukar man ju få anledning att både skratta och gråta hela tiden, säger han.

Det är golf som gäller för Jessica och Thomas. Det är deras gemensamma intresse som de tycker om att koppla av med. De gillar att resa och var de än befinner sig försöker de leta rätt på en golfbana i närheten för att kunna spela.

– När vi var i England åkte vi till ett ställe som var helt overkligt. När vi kom dit sa de att vi inte fick spela för att det var en privat klubb. Men vi hade ju bokat och betalat och hade en tid på banan så vi fick spela till slut. Då satt gubbarna där och var missnöjda. Man trodde inte sånt kunde hända fortfarande, att de kunde ha en sådan attityd, men så var det, säger Thomas.

När inbjudningarna till bröllopet skickades ut till Jessicas och Thomas gäster var reaktionerna blandade. Det var inte alla som fick en inbjudan som köpte idén på en gång och Jessica och Thomas fick höra lite invändningar innan det väl var dags.

– De fattade inte direkt. Någon sa att "jag tänker minsann inte vara med i en golftävling". "Jag har ju inga golfkläder" hörde jag också, och "hur långt måste man gå", säger Jessica.

Jessica och Thomas verkar leta sig tillbaka till golfbanor för de stora händelserna i livet. Redan när de förlovade sig fick det bli på en golfbana i Marrakesh och när det blir dags för en bröllopsdag räknar de med att kunna hitta en ny bana att spela på.

– Det var inte så att vi hade vår första dejt på en golfbana men speciellt under det första året spelade vi väldigt mycket golf. Jag vet inte varför men vi trivs helt enkelt på golfbanor, säger Thomas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om