Triss i kommunalråd i Boden

Den nya politiska alliansen i Boden är spikad- Koalition för Boden är namnet. Och en av nyheterna blir att den kommer att ledas av tre kommunalråd.

Koalition för Boden. Från vänster Anders Petterson kd, Hendrik Andersson fp, Inge Andersson s, Kenneth Backgård Nsp och Catarina Ask miljöpartiet.

Koalition för Boden. Från vänster Anders Petterson kd, Hendrik Andersson fp, Inge Andersson s, Kenneth Backgård Nsp och Catarina Ask miljöpartiet.

Foto: Håkan Zerpe

BODEN2014-10-15 14:39

Det var vid en uppsluppen presskonferens som den nya koalitionen presenterades på onsdagen. Den utgörs av Socialdemokraterna, Norrbottens sjukvårdsparti, Folkpartiet, Miljöpartiet samt Kristdemokraterna.

Som förutsågs så blir Inge Andersson (S) kommunalråd på heltid och kommunstyrelsens ordförande. Men vid sin sida får han även två ytteligare kommunalråd fast på deltid, det blir Catarina Ask miljöpartiet och Kenneth Backgård, de bägge blir vice ordförande i kommunstyrelsen. En lösning som inte ska medföra någon fördyring anges det.

Socialdemokraterna tar ordförandeposten i alla nämnder utom i kultur och fritidsnämnden samt Tekniska utskottet, samt i några kommunala bolag.

Prioriterade frågor för koaltitionen blir socialnämnden, bostäder, integration och näringssliv. Ur den tidigare Tillväxtnämnden, som även bestått av kultur och fritid bryts näringslivsfrågorna ut och kommer istället att sortera direkt under kommunstyrelsen.

Kommunalrådet Inge Andersson kommenterar det nya koalitionssamarbetet:

–Jag tror många bodensare upplevt att vi haft en politik med kontroverser i två läger där man dunkat på varandra. Det här kommer att bidra till allt allt lugnar ned sig och det blir slut på käbbel, förklarade Inge Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om