Ta bort skräpet – eller bli uthängd på Facebook

Niklas Cronert såg nedskräpningen vid det populära hundrastningsstället och kände att han fick nog. "Det är för mycket sådant nu. Förstör man för andra får man stå sitt kast tycker jag".

Foto:

Boden2015-07-20 06:05

Under lördagen skulle Niklas Cronert rasta sin hund i skogen vid Svartsjön. Då märkte han att någon hade dumpat en massa bråte ute i skogen.

– Det är ett bra hundrastningsställe och så har någon bara dumpat allt i skogen iställe för att köra det till återvinningscentralen. Jag såg en crosstrainer, en hylla, en soffa med dynorna spridda runt omkring – en hel massa bråte helt enkelt.

Mitt ibland bråten låg en kartong med ett namn och en adress på. Niklas Cronert vald att skriva ett inlägg på Facebook för att söka personen som kan ha dumpat skräpet i skogen. Han skrev:

"Till dig som "glömt" dina saker i skogen vid Svartsjön .... vänligen hämta dessa och far med dem till återvinningen istället. Ditt namn stod på en av kartongerna så nu har du chansen att göra om och göra rätt. Jag publicerar ditt namn om det inte är borta på en vecka. Mvh skogsmulle"

Är det någon som har tagit kontakt med dig än?

– Jag har inte fått något svar än och det är väl tveksamt om jag kommer att få något.

Niklas berättar att han kommer att åka ut till samma plats någon gång under veckan och kolla om någon har lastat bråtet. Om skräpet är kvar ska han göra en polisanmälan. Han funderar även på att publicera personens namn på Facebook för att den ska stå till svars för nedskräpningen.

Hur tänker du kring att lägga ut ett namn som kanske inte har något med det här att göra?

– Min förhoppning är att det kommer att bli en väckarklocka. Men även om det är en person som inte har något med detta att göra så kanske den personen har information om vem det är som dumpat bohaget i naturen.

Men tänk om någon blir felaktigt uthängd för något de inte gjort?

– Jag har inte bestämt mig om jag ska göra det eller inte. Men jag tycker att det blir mer och mer av sådant här och det är riktigt trist när folk gör så här.

Händelsen är nu polisanmäld.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om