Snabbt och effektivt första kommunfullmäktige

Snabbt, effektivt men samtidigt något sömnigt. Det blev inga diskussioner alls när Bodenpolitikerna samlades för ett första kommunfullmäktige efter valet.

BODEN2006-09-19 06:00
Kommunstyrelsens ordförande och valets store segrare, Olle Lindström (m) inledde med ett kort tal där han uttryckte sin glädje över valresultatet. Socialdemokraternas gruppledare Eivy Blomdahl tackade för en bra valrörelse och gratulerade valets vinnare.
- Många gratulationer och lycka till, sade hon med adress Olle Lindström.
Antagligen var politikerna lite trötta och inte alls diskussionslystna så här direkt efter en avslutad valrörelse. Ärendena behandlades i rask takt, flera av dem var motioner och några avvikelser från kommunstyrelsens förslag blev det inte.
Före detta socialdemokraten Staffan Göransson har lämnat in ett medborgarförslag om att låta revisorerna granska den socialdemokratiska kommunledningens agerande vid tillsättning av tjänstemän från 1980-1989, från 1990-1999 och från 2000-2006. Socialdemokraterna satt i styrande ställning fram till 2002. Britt-Marie Loggert Andrén (s) ställde en interpellation till barn- och utbildningsnämndens ordförande Bosse Strömbäck (v). Hon har fått information om att gymnasieelever säljer cigaretter, snus och alkohol på beställning till högstadieelever på Sandenskolan.
- Jag tar med mig interpellationen till verksamheten för utredning, lovade Bosse Strömbäck och konstaterade att det är bra att problemet uppmärksammas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om