Smitare körde på hund

På morgonpromenaden hände det som inte får hända. Gunilla Svalenströms schäfer Cirka smet genom ett hål i viltstängslet mot väg 97 och blev påkörd av en bilist som sedan smet från platsen.

Påkörd. Hunden Cirka skulle fylla tio år när hon blev påkörd av en bilist som smet från platsen.

Påkörd. Hunden Cirka skulle fylla tio år när hon blev påkörd av en bilist som smet från platsen.

Foto: Gunilla Svalenström

Boden2016-07-07 15:31

Cirka skulle snart fylla tio år när hon blev påkörd. Gunilla Svalenström och Cirka var ute på sin vanliga promenad i Bränslan precis som alla andra morgnar. När de gick längs gångvägen vid väg 97 vände sig Gunilla om och märkte att Cirka var försvunnen.

– Hon följde ett älgspår upp på vägen, för precis där hade stängslet raserats. Jag trodde att hon var med mig men när jag började titta så såg jag henne uppe på vägen. Hon var jättelycklig och helt upptagen med det här luktspåret, säger hon.

När Cirka står uppe på vägen ser Gunilla också en silvergrå bil komma från Sävasthållet, det är den enda bilen på vägen. Hon ropar till Cirka att komma tillbaka men hunden är för upptagen för att lyssna. Gunilla börjar springa genom det höga gräset mot vägen när hon hör smällen.

– Jag letade efter hunden i diket och när jag tittade upp hade de åkt iväg. Vi for med henne till djursjukhuset i Gammelstad och de trodde att hon dog direkt, säger hon.

Gunilla har polisanmält smitningen, men lägger ansvaret på sig själv för att hon inte hade Cirka kopplad. Och hon är arg på bilföraren.

– Man smiter inte. De stannade ungefär 100 eller 150 meter bort, sedan såg jag en lång, smal kvinna som sprang längs med bilen när den backade. Jag letade efter hunden i diket och när jag tittade upp hade de bara åkt iväg, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om