Hus utrymdes efter spisbrand i Boden

En privatperson ringde 112 och larmade om en spisbrand på Kvarngatan i centrala Boden på måndagen. "Det har brunnit på spisen och lägenhetsinnehavaren var hemma när branden startade", säger insatsledaren Magnus Nilsson.

Många på plats när det inträffade en brand i centrala Boden på måndagen. Det var en spisbrand som ledde till utryckningen.

Många på plats när det inträffade en brand i centrala Boden på måndagen. Det var en spisbrand som ledde till utryckningen.

Foto: Lena Leffler

Boden2021-01-18 13:29

Räddningstjänsten fick larmet om branden strax före tolv. 10 man från deltids- och heltidsbrandkåren ryckte ut. Enligt insatsledaren Magnus Nilsson har branden startat i en av lägenheterna i huset.

– Det har brunnit på en spis i lägenheten. Vi misstänker att det finns brandvarnare men vi fick in ett 112-samtal. Vi konstaterade när vi kom fram att det brann i köket och släckte det. Lägenhetsinnehavaren fanns på plats.

– Jag vet inte vad polisen rubricerar branden som. Räddningstjänsten har begränsat branden till köket och även säkerställt så vi inte har fått brandsspridning upp på vinden, säger Nilsson.

undefined
Polisen åkte också ut på spisbranden för att prata med lägenhetsinnehavaren.

Samtliga personer som var hemma i huset uppmanades att lämna lägenheterna under släckningsarbetet. En av hyresgästerna fick klä på sig i all hast efter att ha duschat.

– Det känns lite obehagligt när det händer sådana här saker i huset, säger kvinnan.

Det är Hemåt som är fastighetsägaren. Polisen pratade även med lägenhetsinnehavaren efter branden. Vad det blir för brottsrubricering återstår att se. Enligt insatsledaren Magnus Nilsson är det en kastrull som lämnats kvar på spisen som börjat brinna och sedan antänt fläktkåpan.

undefined
Magnus Nilsson, ledde insatsen vid lägenhetsbranden på Kvarngatan.

När media kom fram höll man på att vädra ut fastigheten. Ingen person skadades vid branden.

– Om det brunnit på spisen så har det dragit lite rök i ventilationssystemet till grannlägenheterna så det behöver också vädras ut, säger Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!