Julia Lindgren, 20 år, och Nathalie Lindroth, 15 år, vann Norrbottens medias tävling och fick hänga med artisterna bakom scenen när RixFM Festival lockade tusentals åskådare under torsdagen.

Före, under och efter konserten fick de möjlighet att prata med artisterna, ta bilder och till och med att ställa sig på scenen för att titta ut över publikhavet.

– Jag var nervös under resan hit, bara tanken på att träffa Darin – honom har jag gillat sedan jag var typ nio år. Men när man väl var här känns det som att vi känner alla redan, det var inga problem alls. Jag har inte varit nervös över huvudtaget, konstaterar Nathalie Lindroth.

Artikelbild

| Imponerade. Julia Lindgren och Nathalie Lindroth tyckte att Mariette och övriga artister var väldigt trevliga.

15-åringen, som nyss gick ut åttan, spelar själv musik och hade mest sett fram emot att träffa artisterna hon följt under många år. Och de gjorde henne inte besviken.

– Det var som jag hade tänkt mig, Robin Stjernberg och Darin var trevligast och det var de jag hade sett fram emot att träffa mest, säger hon.

För Julia Lindgren, som gått estetiskt program på gymnasiet och själv spelat på Hamnfestivalen, var det inget snack om vad hon längtat efter mest.

– Det är Darin. Det är bara han som har gjort mig nervös. Har inte alla småtjejer varit kär i Darin? Det känns som att träffa sin första kärlek, jag har följt honom sedan jag var sju, säger hon.

Artikelbild

| Massa. RixFM Festival lockade tusentals människor till Norra hamn.

Darin, som avslutade spelningen på Norra hamnscenen, var den som anlände sist till backstageområdet och innehavarna av backstagepassen hade då redan hunnit prata med Astrid S, Nano, Mariette, Robin Stjernberg, Smith & Thell och Tove Styrke. Det var en lycklig Darin som mötte bodensarna efter att ha just köpt en kamera han letat efter i hela Sverige.

– Det finns ju vissa artister som ställer upp på bild och bara tackar för sig. Men alla här har varit så trevliga, stor kram och så härliga. Är det så här de är? Man har ju bara sett de på tv och i sociala medier. När man träffar de backstage och får prata med dem förstår man att de är som vilken person som helst, säger Nathalie Lindroth.

Artikelbild

| Härlig. Robin Stjernberg var, tillsammans med Darin, artisten som Julia Lindgren och Nathalie Lindroth såg fram emo mest att träffa.

Efteråt var de överens om att mötet med Darin slog allt. Men att gå upp på scenen inför publiken tillsammans med tidningens representanter var inte långt därifrån.

– Det var askul, verkligen. Jag kände mig som en king. Det kändes bra. Men jag tog nog mer selfies än vad jag tog bilder på publiken, säger Julia Lindgren.

Artikelbild

| Julia Lindgren, 20 år, och Nathalie Lindroth, 15 år, vann Norrbottens medias tävling och fick bland annat träffa Tove Styrke

– Jag har sagt att min dröm har varit att stå på den där scenen och nu har jag gjort det, men i ett annat syfte, säger Nathalie Lindroth.