Annonssamarbete med Energikontor norr Greenably matchar företagens hållbarhetsutmaningar med innovativa lösningar

Greenably matchar företagens hållbarhetsutmaningar med innovativa lösningar

Har ditt företag spill- eller restprodukter som du inte vet vad du ska göra med? Eller är det orken och tiden som tryter för att ta nästa kliv mot att bli mer hållbara? Genom att föra samman företag med hållbarhetsutmaningar och innovativa gröna lösningar syftar Greenably till att främja cirkuläritet och hållbar utveckling i Norrbotten.

Greenably är en plattform för oväntade möten som skapar möjligheter för nya affärer och hittar lösningar på komplexa utmaningar inom cirkuläritet och hållbarhet. Med hjälp av AI, scouting och fysiska event, kopplar Greenably ihop företag som söker lösningar för sin hållbarhetsomställning med nya potentiella leverantörer.

Klicka här för att läsa mer om Energikontor Norr!

undefined
”Ingen dag är den andra lik, det är alltid lika spännande att få hjälpa företag att bli mer hållbara”, säger Fredrik Carlsson, kontorchef.

Fredrik Carlsson är en av projektmedarbetarna som varit med från projektstart.  Projektet sträcker sig över 40 månader och vill komma i kontakt med fler små- och medelstora företag i Norrbotten. Greenably kan ses som Norrbottens matchmaking tjänst för företag, med coaching och teknikscouting. 

– Greenably erbjuder en digital plattform som kopplar ihop företag som söker hållbara lösningar med potentiella leverantörer. Genom Greenably bidrar vi till att företag blir mer hållbara och konkurrenskraftiga, säger Fredrik Carlsson, en av projektmedarbetarna i Greenably och tillika Kontorschef på Energikontor Norr. 

Greenably är dedikerade till att påskynda hållbarhetsomställningen. Genom att skapa affärer, möten och partnerskap inom energi, klimat och hållbarhet, spelar Greenably en central roll i att driva fram hållbara lösningar.

– Ett av projektets syften är att hjälpa små- och medelstora företag i energiomställningen, vilket är en utmaning många har. Stora företag har oftast mer resurser att jobba med hållbarhetsfrågor medan mindre företag har svårt att hitta den tiden, säger Jörgen Nilsson.

Vi supportar företag och offentliga aktörer i energi- och klimatarbetet - Energikontor Norr

undefined
”Vi kopplade ihop metallindustrin med livsmedelsindustrin, något som inte hade blivit av utan Greenably", säger Emil Byström, energisakkunnig/projektledare

Frågor & Svar om Greenably-projektet

Beskriv projekt Greenably?
– Projektet sträcker sig över 40 månader och drivs av Energikontor Norr, Winning Innovation i Lund och Luleå tekniska universitet. I det stora hela handlar projektet om att koppla ihop ett företags hållbarhetsutmaning med ett företag som sitter på lösningen via Greenably.se. Vi matchar även ihop företag på de event vi anordnar och är spindeln i nätet

Vilka kvalificeras för att ta hjälp av era tjänster? 
– I huvudsak SMF:er, men alla företag kan ta del av våra tjänster, stora som små.

Hur går processen till? 
– Det första steget är att besöka vår hemsida Greenably.se och fylla i ett formulär där företaget beskriver den utmaning de står inför.

I Steg två kontaktar vi respektive företag och bokar in ett platsbesök där de får berätta mer om hur de jobbar med hållbarhet idag. Det gör vi för att ha en bas att stå på och en förståelse för bolaget. 

I tredje steget ansöker vi om ett försumbart stöd via Tillväxtverket. Det görs för att få ett godkännande att arbeta med företaget. 

 I steg fyra publicerar vi företagets hållbarhetsutmaning på vår hemsida och börjar leta efter lösningar. 

Det är nu dags i sista steget att presentera lösningarna till företaget. Vi är opartiska och lämnar valet av lösningen helt i företagets händer. 

Gå in på Greenably.se, för att få reda på mer! 

undefined
Det främsta uppdraget för Energikontor Norr är att svara på behovet för energifrågor och klimatfrågor på lokal, regional, nationell och internationell nivå.

Kostar det något? 
– Projektet är EU-finansierat och det är därför kostnadsfritt att delta.

Har ni något kundcase att dela med er av? 
– Vårt lokala energibolag i Norrbotten ville skapa urban vindkraftverk på taken. Vi hjälpte dem att hitta tre leverantörer, en i Sverige, en i Frankrike och en i Asien. Genom matchningen så skapade vi ett möte med de tre företagen som hade lösningen tillsammans med det lokala företaget som hade utmaningen. Sedan är det helt upp till företaget själva att välja hur de ska gå vidare, vi är helt opartiska. 

 – Ett till case vi gärna lyfter är metallindustrin som ville ta reda på värme från sina utsläpp. De värmeväxlare som de hade testat fungerade inte och de hittade ingen vettig lösning. Vi hittade en liten firma i Skåne som levererade fläktar till livsmedelsföretag. Där kopplade vi ihop metallindustrin med livsmedelsindustrin, något som inte hade blivit av utan Greenably. Det blev en lösning på hållbarhetsproblemet.

Om Energikontor Norr

Energikontor Norr ägs av region Norrbotten och länets 14 kommuner, är medlem i Fedarene som organiserar EU:s 350 energikontor, samt Energikontoren Sverige som organiserar Sveriges energikontor.

Energikontor Norrs fokusområden
Strategiskt energiarbete och klimatarbete med fokus på energieffektivisering, förnybar energi, hållbara transporter och energisystemet

Hemsida: www.energikontornorr.se