Kan du tänka dig att avvara ditt fritidshus några veckor i sommar? Stuguthyrning är ett bra sätt att tjäna en extra slant till semesterkassan.

Här är några smarta tips och förberedelser att tänka på:

1. Sköna sängar. Se till att gästerna sover gott i sköna sängar med ordentliga bäddmadrasser. Det är viktigt att sängarna är fräscha med rena täcken och kuddar, tvätta madrasskydden regelbundet. Kom ihåg läslampor och sängbord samt en rullgardin för mörkläggning under ljusa sommarnätter.

2. Bra förvaring. Att kunna packa upp sina väskor och känna sig hemma under stugvistelsen är trevligt. Ordna med bra förvaring i form av garderob, byrå och krokar, och se till att tömma dessa på egna privata saker.

3. Utemöbler. Är det fint väder vill sommargästerna säkert vara ute så mycket som möjligt. Satsa på utemöbler i bra kvalitet som tål att användas av många.

4. Trevliga detaljer. Det är de små detaljerna som gör att gästerna känner sig välkomna och trivs. Glöm inte praktiska detaljer som man har i sitt permanenta hem, som en hylla för duschartiklar eller krokar till handdukar.

5. Personligt men inte privat. Ta undan personliga ägodelar, som fotografier, toalettartiklar, skor och kläder. Ta också med värdesaker som du är extra rädd om.

6. Ljust och luftigt. Gör stugan så inbjudande som möjligt genom att inreda ljust och luftigt. Försök att inte övermöblera även om stugan är liten.

Källa: Novasol