De vill fortsätta utveckla pensionatet

My Bergström, 20 år, tvekade inte när Lisa Hellmér erbjöd henne delägarskap i företaget Pensionatet som bland annat erbjuder bed and breakfast och konferenser.

22 september 2019 18:00

– Jag visste att jag är uppskattad vid Pensionatet men blev ändå överraskad och glad över att Lisa Hellmér vill ta in mig som delägare. Jag fick erbjudandet i vintras och det är en fantastisk möjlighet, säger My Bergström.

Hon gick med som delägare i samband med att Lisa Hellmér och sambon Patrik Jonsson ändrade bolagsformen från enskild firma till aktiebolag.

Lisa Hellmér förklarar att verksamheten har växt så mycket att det var nödvändigt att strukturera upp den. Efter omstöpningen bedrivs kiosken med restaurangen i eget bolag med Lisa Hellmér och Johan Eriksson som ägare.

Pensionatsdelen ligger nu i Pensionatet Malmgatan AB där Lisa Hellmér engagerat My Bergström och storasystern Johanna Hellmér Wiberg som bor i Göteborg som är vd för en reklamkoncern.

– Det blev en häftig trio. En härlig mix av mycket erfarenhet, säger Lisa Hellmér.

My Bergström är född och uppvuxen i Piteå. Hon tog studenten 2017 efter att ha läst ekonomiprogrammet vid Strömbackaskolan. Pensionatet är ingen ny företeelse för 20-åringen.

– Jag har jobbat här vid sidan om skolan sedan jag var 16. Efter studenten har jag varit här på heltid. När restaurangen kom blev jag restaurangchef och det är jag fortfarande.

– Om jag inte hade kommit in i Pensionatet så hade jag kanske läst vidare, men nu kan jag vara med om att utveckla människor. Det är också en utbildning och Pensionatet är en bra plats att göra det på, säger My Bergström.

Under åren har Lisa Hellmér utvecklat Pensionatet till en oas nära Piteå centrum där en del är Bed and breakfast. Pensionatet har 16 bäddar och gästerna kan handla lokalt tillverkat hantverk i en butik.

Lisa Hellmér och My Bergström summerar den gånga sommaren som lyckad.

– Vi har haft fullt i trädgården varje kväll med pizzaservering och vi har haft konserter och quiz-kvällar. Som mest har vi haft ett par hundra gäster under en kväll, säger Lisa Hellmér.

Hon säger att i år beräknas det nybildade bolaget Pensionat Malmgatan att omsätta 2,1 miljoner kronor där ambitionen är att öka beläggningen i boendet.

– Vi har gjort en resa där vi utvecklat en plats folk tidigare inte visste om till en plats som blir alltmer känd. Vi vill fortsätta utveckla Pensionatet till ett nöjesfält med boende, mys och servering av god mat i restaurangen, säger vd:n Lisa Hellmér.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hur ser framtiden ut? Tommy Norin