Hittelön för avgörande tips om försvinnande

Sökandet fortsätter efter försvunna Mikael Simonsson. Anhöriga har utfärdat en hittelön på tips som leder till att den saknade hittas." Vi griper efter varje halmstrå vi kan", säger systerdotter Elina Sundqvist.

 Utöver området vid ommarstugan har det också letas igenom områden i Boden.

Utöver området vid ommarstugan har det också letas igenom områden i Boden.

Foto: Lena Tegström

Boden2020-07-29 16:00

Snart är det tre veckor sedan haradsbon försvann vid sommarstugan i Notsel. De två blodhundarna och deras förare Gerd Andersson från Falkenberg åkte hem under tisdagen.

– Blodhundarna höll igång fredag till tisdag förmiddag. De följde Mikaels spår till Gullbergsvägen där hunden stannade och ville inte gå vidare. Hundföraren tolkade det som att Mikael kan ha hoppat in i en bil och tagit sig därifrån. Men det är en hund som markerat och vi vet inte med säkerhet att det är så, säger Elina.

Anhöriga har även valt att utlova en hittelön för avgörande tips som rör Mikael Simonssons försvinnande.

– Den eller de personer som vet något om Mikaels försvinnande utlovas en hittelön. Summan offentliggörs inte innan vi har konkreta tips att gå efter så att Mikael hittas.  Tipsen kan lämnas in till oss eller polisen, säger Elina Sundqvist.

 I dag lider Simonssons anhöriga och lever i stor ovisshet.

– Vi griper efter varje halmstrå känns det som. Det är möjligt att Mikael blev upphämtad. Därmed inte sagt att den personen som hämtade honom har något med hans försvinnande att göra. Men allt som har med Mikael att göra är viktigt, som exempelvis om någon har pratat med honom samma vecka han försvann eller samma dag den 11 juli. Det kan vara om vad som helst som kanske kan leda till att vi hittar honom, säger systerdottern.

Sökarbetet fortsätter under veckan med att anhöriga och frivilliga privatpersoner söker vidare. Det blir både vid stugan men sökområdet har också utökats mot Boden. Bland annat har man sökt på Gruvberget och i Paglaterrängen.

– Folk letar överallt så jag måste ordna en sammanställning så man inte letar dubbelt. Jag ska fixa en lista och håller även på att se om det är möjligt att fixa en liknande app som Missing People har.

– Just nu känns det som att leta efter en nål i en höstack.  För även om det finns en chans att Mikael lämnat Notsel så vet vi inte ens i vilken riktning vi ska leta, säger Elina Sundqvist.

Under torsdagen kommer även en av polisens kriminalsökhundar leta igen vid Flarkån.

– Det beskedet har vi fått. Däremot framkom inget nytt under mötet med polisen i tisdags. De berättade bara hur de jobbade rent utredningsmässigt och vilka scenarier det finns rörande Mikaels försvinnande, säger Elina Sundqvist.

Gun Andersson med sina två blodhundar sökte i tre dagar kring Notsel.
Gun Andersson med sina två blodhundar sökte i tre dagar kring Notsel.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!