Koncentrat gör comeback........

Konstnärsgruppen Koncentrat ställer ut i Kiruna tillsammans för första gången på tio år.

Time Out 1/3, aluprint, Agneta Andersson och Victoria Andersson

Time Out 1/3, aluprint, Agneta Andersson och Victoria Andersson

Foto: Agneta och Victoria Andersson

Konst2019-10-09 10:29

Med utställningen "Time Out – en mellanakt om en stad i limbo" visar de verk med hemstaden Kiruna i fokus.

Frågeställningar kring samhällsomvandling, normer och attityder möts i tillbakablickar som samtida skeenden.

Konstnärsgruppen beskriver bakgrunden till utställningen på följande sätt: " Koncentrat har sin utgångspunkt i Kiruna. Flera av oss har vuxit upp i staden, flyttat iväg, kommit tillbaka och kanske flyttat igen, mer än en gång. Men vi återvänder ständigt, i rummet eller i tanken, just för våra starka band till staden och den historia vi har där. Historien skrivs i skuggan av gruvnäringen. Tillvaron tar plats mellan ljus och mörker, det tyngsta och det lättaste, det dramatiska och vardagliga, i konstrasterna. Vi har flyttat för studier, jobb, relationer och ibland bara för att skapa avstånd. Nu flyttar vår stad ifrån oss och vi försöker förstå".

Konstnärsgruppen Koncentrat bildades år 2005 i Kiruna och består av medlemmarna Agneta Andersson, Victoria Andersson, Britta Marakatt-Labba, Anita Mikko, Lena Stenberg, Anita Ylipää och Lena Ylipää.

Och när de nu åter ställer ut tillsammans tar berättelserna uttryck i konstnärernas olika konstnärskap, i bild och skulptur, där materialen har en bärande betydelse.

Utställningen "Time Out" visas i Kiruna Konsthall och pågår fram till och med 30 oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!