Planerar för Terassen i sommar – och drömmer om Roxy

Förra årets uppskattade nyöppning av Terassen får en fortsättning – med ett större utbud och en förhoppning om livemusik i sommar.

Till sommaren kommer Luleåborna kunna njuta av mat, dryck och förhoppningsvis fint väder på Stadshotellets terass. Dessutom finns planer på att ha verksamhet i Bryggans lokaler till höger någon gång i framtiden.

Till sommaren kommer Luleåborna kunna njuta av mat, dryck och förhoppningsvis fint väder på Stadshotellets terass. Dessutom finns planer på att ha verksamhet i Bryggans lokaler till höger någon gång i framtiden.

Foto: Petra Älvstrand

Bar2021-04-15 05:00

Förra sommaren öppnades Stadshotellets klassiska terass tillfälligt upp för gäster och i år kommer Bishops arms på nytt erbjuda servering i kvällssolen.

Sommarens pandemirestriktioner är fortfarande okända men pubchef Henrik Sandberg berättar att de laddar barerna med fler ölsorter än förra året och räknar med att ha öppet alla helger i juli.

Om restriktionerna tillåter kommer de kunna ha öppet för 200 personer och planerar att välkomna gästerna från trappan vid Skeppsbrogatan.

– Fördelen är att det är en av Luleås rymligaste. Vi vet från förra sommaren att även om det blir restriktioner så är det inga problem för oss att hålla avstånd och sådant, berättar Henrik Sandberg.

undefined
Henrik Sandberg, Monica Jacobsson och Janne Nilsson fanns på plats på Terassen redan förra sommaren. I år blir det en ännu större satsning.

Pubchefen är "försiktigt optimistisk" inför sommaren och hoppas att Luleåborna är lika entusiastiska som förra året.

– Det var otroligt uppskattat, det är så mycket nostalgi inblandat. Det kom människor som varit på Terassen när det begav sig, plus att deras barn kom för att se vad det var. Det är som att Luleåborna har saknat det där, det är kul.

Sandberg tror att Norra hamn och Terassen kan skapa ett efterlängtat sommarstråk tillsammans och hoppas kunna erbjuda mer än bara mat och dryck.

– Vi vet inte hur det kommer att gå att arrangera konserter, men målet är att kunna ha levande musik. Det är något jag tycker är viktigt. Alla band är också otroligt spelsugna och folk är sugna på att höra livemusik – bara det släpper blir jag otroligt glad. Det är något som saknas.

undefined
Arkivbild på Terassen från ovan. Till sommaren har BBB ersatts av en ny brygga vilket skapar ett barstråk i Norra hamn.

Men Henrik Sandberg avslöjar att det finns större planer än så i framtiden. Den stora lokalen där dansgolv och scen lockat mängder av partymänniskor, tidigare kallad Roxy och Grace, står outnyttjad.

– Det är klart att det finns planer för den där, men vissa är mer utopiska än andra. Det är inte som att vi inte funderar på det där – vi tänker hela tiden, säger Sandberg.

Den så kallade "Kristallsalen" fick ett lyft inför förra sommaren då bland annat baren uppdaterades och kommer kunna användas för att erbjuda platser under tak i sommar. 

– Den stora delen är inte renoverad sedan Grace var där. Det är inte ofräscht men det är bara lite "out of date", tiden har gått. Det finns kök och allting – jag har svårt att tro att det ska bli en jättenattklubb men någon sorts verksamhet ska vi kunna ha där i framtiden, säger Henrik Sandberg.

– Om det kommer någon entreprenör med ett koncept kanske det går att göra någon deal. Jag skulle vilja ha en livescen som det var en gång i tiden. Det vore så grymt.

undefined
Emma Knyckare på Melodifestivalens efterfest som arrangerades i gamla Bryggan. Planer finns för att öppna upp lokalen igen.
Anis Don Demina i den så kallade "Kristallsalen" som håller öppet för gäster som vill sitta inomhus i sommar.
Anis Don Demina i den så kallade "Kristallsalen" som håller öppet för gäster som vill sitta inomhus i sommar.
Karta: Terassen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!