Minnesord: Göran Larsson

Vår älskade broder Göran Larsson har lämnat oss i en ålder av 88 år.

Göran Larsson.

Göran Larsson.

Foto: Privat

Minnesord2022-04-08 05:30

Han föddes i Zakrislundsgården i Mörön där han växte upp i ett generationsboende med föräldrar, syskon, mormor och morfar. 

Göran började som 14-åring att arbeta som fiskardräng ute på Storbrändön. Han anställdes senare på Luleå Fiskförsäljningsförening, Äggcentralen och Kallax betong och grus. 1960 fick han anställning på KF Lagercentral i Luleå där han blev kvar fram till sin pension. Göran var yrkeschaufför hela sitt verksamma liv. En tid körde han åt bussbolaget Linjebuss, bland annat med charterresor till dåvarande skidorten Vittjåkksfjället i Arvidsjaur. 

Görans stora intresse var jakt och fiske. Han var en trapper av den gamla stammen, sedan barnsben väl förtrogen med viltet och skogarna i Mörön. Hans första vapen var en 28-kalibrig hagelbössa. Det var inte alls ovanligt att Göran på morgonen innan han gick till skolan hann skjuta en och annan tjäder och orre. Med jakten följde hans stora intresse för hundar av olika raser. Med labradoren Fonzie erhöll han flera championat. 

Han tyckte om att spela fotboll och var i sin ungdom en fruktad anfallare i Möröns fotbollslag. Efter träningarna väntade vår mors nybakta bullar och flera glas kall mjölk, vilket var värt all möda i världen. I mitten av 1950-talet köpte han en gammal fiskarstuga på ön Lilla Renholmsgrundet i den södra delen av Luleå skärgård. Den kom han tillsammans med vår far att renovera och bygga ut. Stugan på ön blev ett andra hem för Göran, där han kom att vistas från tidig vår till sena hösten. Löjfisket var ett måste, hans akterruffade träbåt var en välbekant syn i denna del av skärgården. 

Göran hade lätt att prata med folk och just den egenskapen gjorde att han fick många vänner och bekanta. Han hade även en stor släkt som han tyckte om att umgås med. 

Göran drabbades på äldre dar av sjukdom och försämrad syn. Sista tiden i livet vårdades han på äldreboendet Älvgården. Där fick han all den vård man kan begära, vilket vi är så tacksamma för. 

Han var en del av oss, vi unnar honom den eviga vilan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!