Sven Olov fick finaste utmärkelsen

Sven Olov Aidanpää tilldelades Torsten Lövbos stipendium för 2019.

Sven Olov Aidanpää tilldelades Torsten Lövbos stipendium för 2019.

Foto: Marianne Westin

Kiruna2020-04-15 06:00

Kiruna Handikappidrottsförening har hållit årsmöte den 30 mars. Lieselotte Sundström omvaldes som ordförande. Övriga styrelsemedlemmar är Sem Sundström, Inger Alm, Margareta Värja, Agnetha Omma, Stig Lärkdal och Linus Niva. Suppleant är Gun-Britt Stålnacke.

Kiruna HIF bildades 1991 och vänder sig till personer med olika typer av funktionsnedsättningar. Målsättningen är att alla ska ha rätt att idrotta efter sin egen förmåga och erbjudas samma möjligheter som övriga samhällsmedborgare att välja idrott som fritidssysselsättning. Kiruna HIF är den enda idrottsföreningen i Kiruna som riktar sig till personer med funktionsnedsättningar och är därför oerhört viktig för många familjer i Kiruna.

Föreningen har idag cirka 150 medlemmar varav ett 40-tal är aktiva i åldern 6-70 år. Verksamhetsgrenar är bowling, boccia, ridning och alpint (funktionell skidåkning). Det anordnas även olika typer av arrangemang såsom tävlingar, aktivitetsdagar, julfest, kickoff och handikappidrottens dag för aktiva och medlemmar. Under förra året har föreningen startat alpint (funktionell skidåkning) med inriktning på skicartåkning i Luossavaarabacken.

Målgruppen är den svagaste gruppen i samhället, en grupp som inte har någon plats hos de flesta idrottsföreningar. Klubben har sedan dess begynnelse strävat efter att marknadsföra handikappidrotten och samtidigt belysa betydelsen för den enskilde individen av fysisk träning och social gemenskap.

Sven Olov Aidanpää tilldelades Torsten Lövbos stipendium för 2019. ”Sven Olov är kanske något av en doldis. Han är inte känd som de stora ordens man, men har varit en värdefull ledarkraft inom boccian under en längre period. Pålitlig, ansvarsfull, är några egenskaper som kännetecknar denna person. Därför är det helt välförtjänt att han erhåller klubbens finaste utmärkelse”, lyder motiveringen.

Agnetha Omma erhöll ett förtjänstdiplom från RF-SISU Norrbotten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om