Fint stipendium till Kiruna HIF

Kiruna Handikappidrottsförening har tilldelats ett stipendium på 15 000 kronor från Triangelfonden.

Prischecken mottogs av representanter från Kiruna HIF. Från vänster Lieselotte Sundström, Ove Björnström och Sem Sundström.

Prischecken mottogs av representanter från Kiruna HIF. Från vänster Lieselotte Sundström, Ove Björnström och Sem Sundström.

Foto:

Kiruna2019-12-28 06:00

Prisceremonin ägde rum på Stadshuset i Kiruna. Motivering enligt följande: ”För att inspirera, utbilda och rekrytera ledare till den värdefulla idrottsverksamhet som er förening bedriver genom att skapa förutsättningar för era medlemmar att testa sina idrottsliga kapaciteter”.

Kiruna HIF bildades 1991 och vänder sig till personer med olika typer av funktionsnedsättningar. Målsättningen är att alla ska ha rätt att idrotta efter sin egen förmåga och erbjudas samma möjligheter som övriga samhällsmedborgare att välja idrott som fritidssysselsättning. Kiruna HIF är den enda idrottsföreningen i Kiruna som riktar sig till personer med funktionsnedsättningar och är därför oerhört viktig för många familjer i Kiruna.

Föreningen har idag cirka 150 medlemmar varav ett 40-tal är aktiva i åldern 5-69 år. Verksamhetsgrenar är bowling, boccia, ridning och alpint (funktionell skidåkning). Det anordnas även olika typer av arrangemang såsom tävlingar, aktivitetsdagar, julfest, kickoff och handikappidrottens dag för aktiva och medlemmar.

Under året har föreningen startat upp alpint (funktionell skidåkning) med inriktning på skicartåkning i Luossavaarabacken. Det är en självklarhet att klubben ska kunna erbjuda sina medlemmar en vinteraktivitet, Kiruna är trots allt en vinterstad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om