Han kan bli ny tränare i Luleå Hockey

Han är det hetaste spåret i Luleå Hockey/MSSK:s jakt efter en ny assisterande tränare. Nu bekräftar han att han blivit tillfrågad.

Foto: Andreas Wälitalo

Ishockey2016-05-16 12:14

Bodentränaren Jonas Carlenius. Det är hetaste spåret i Luleå Hockey/MSSK:s jakt för en ny assisterande tränare.

– Det vore jäkligt roligt på flera sätt. Dels att få jobba tillsammans med Fredrik Glader men även att jobba ihop med de regerande svenska mästarinnorna, säger han till Norrbottens-Kuriren.

33-åringen började själv sin aktiva spelarkarriär i Luleå Hockey och spelade med laget upp till J20. Efter det gjorde han mängder med säsonger i division 1 där han förutom spel i Boden också gjorde säsonger i Linden Hockey, Brooklyn Tigers, Asplöven, Brunflo, Luleå Rebels och Kalix. Han gjorde dessutom utlandsäventyr i såväl Holland, Finland, Tyskland och Nordamerika.

Spelarkarriären tog slut 2013 och sedan dess har han verkat som assisterande tränare i Boden. Men nu är han alltså aktuell att ta nästa steg, till att bli tränare i Riksserien.

– Det skulle vara väldigt roligt, det känns hedrande att man blivit tillfrågad. Men samtidigt har jag ett jobb att sköta vid sidan av.

Arbetsplatsen är Migrationsverket i Boden och han vet ännu inte ifall det går att hitta en lösning för att kombinera en tjänst i Luleå Hockey.

– Nej, det är det jag inte vet än. Vi skulle höras av, säger han angående kontakten med Glader.

Med tanke på att Bodens huvudtränare den gångna säsongen Petter Nilsson är klar som assisterande tränare i Luleå Hockeys A-lag är det alltså inte otänkbart att båda Bodens tränare lämnar för en tjänst i Luleå Hockey.

– Både Petter och jag började ju vår bana i Luleå Hockey. Det är en till faktor som gör att det här uppdraget skulle vara väldigt roligt, säger Carlenius.

Mest läst just nu:

Privatjet och paradisö: Parets osannolika anställningsintervju

Max öppnar lyxrestaurang

Vad var det som small?

Han kan bli ny tränare i Luleå Hockey

Gångbro gav vika under anställd

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!