Max öppnar lyxrestaurangen

Den har kallats för Max lyxrestaurang, idag invigs den.

Nostaligtripp. Varm korv, med senap. Kanske bröd.

Nostaligtripp. Varm korv, med senap. Kanske bröd.

Foto: Eija Dunder

Restaurang2016-05-16 09:52

En gång tiden köpte folk varm korv av den vandrande korvgubben, som hade en låda eller en korvvagn. Såvida inte köpet gjordes via en lucka i en liten korvkiosk. Senap och bröd tillkom.

Senare gick det att köpa hamburgare genom ett liknande osande hål i kuren.

Senare kom hamburgarna att ta emot kunderna från insidan, såvida det inte rörde sig om nymodigheten "Drive-through". Max hakade på allt detta och när Drive-through lanserades i Piteå annonserades det för säkerhets skull ut för Piteåborna hur man skulle uttala orden; drajv tro, ungefär.

Idag inviger Max sin restaurang nummer 104 i Sverige. Den ligger i Umeå, nära Ikea, och det är den som kallats lyxrestaurang, såvida sådana existerar bland hamburgerdressing och strips.

Det här är en restaurang med ett nytt koncept och modellen för framtida Maxrestauranger, uppger företaget. Trä dominerar.

För drygt ett år sedan utlyste Max en arkitekttävling för att hitta en långsiktig samarbetspartner för att utveckla det nya konceptet. Målet var att ge gästerna en mer ombonad upplevelse, skapa bättre flöden i restaurangen och trycka på hållbarhet. Valet föll på arkitektkontoret Wingårdhs.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!