Kuriren har träffat Tillman dagen efter olyckan: "En blackout"

I går var Luleå Baskets tränare Jens Tillman och landslagscentern Danielle Hamilton Carter med om en otäck bilolycka. Nu berättar Tillman om incidenten.

Foto: Pär Bäckström

Basket2016-04-01 18:00

Det var vid 14-tiden på torsdagseftermiddagen som Luleå Basket skulle bege sig hem från ett lagevent i norra Prästholm strax utanför Råneå, som olyckan var framme. Av någon anledningen tappade Tillman kontrollen över bilen som voltade flera varv ner i diket. Med i bilen fanns också Danielle Hamilton Carter och hennes amerikanska kompis Sharina Taylor.

Dagen efter befann sig en lågmäld tränare i Luleå Energi Arena för att genomföra de sista förberedelserna inför lördagens andra kvartsfinal borta mot Norrköping.

– Jag vet inte riktigt vad som hände, man kommer inte ihåg så mycket. Det är som en blackout. Vi får höra vad polisen säger.

Mår ni bra?

– Ja, det rullar på. Ingenting som är trasigt i kroppen, säger han.

Mentalt, påverkar en sån här grej någonting?

– Vi får se, det går nog inte riktigt att svara på nu så här tätt inpå. Men det kommer det säkert att göra. Men man får ta det för vad det är, säger han.

Hamilton Carter och hennes kompis uppgav på sjukhuset att de hade vissa känningar i rygg och nacke. Tillman vet inte om det kommer få konsekvenser för helgens match.

– Nej, det får du höra med henne. Jag vet inte riktigt hur hon mår. Men alla är samlade på träningen här i dag. Jag räknar med att ha samma trupp att utgå från som jag haft den senaste tiden.

Kuriren försöker nå Danielle Hamilton Carter.

Kuriren rekommenderar

Läs mer: De hade högst inkomst i din kommun.

Läs mer: Här hittar du samtliga fastighetsaffärer 

Läs mer: Världskändisarnas udda besök i Norrbotten. 

Läs mer: 14 personer du inte visste är från Norrbotten 

Läs mer: 14 Luleåsaker du minns om du var ung på 80- och 90-talet

Kuriren listar: 11 produkter som du alltid kommer hem med från Ikea

Läs mer: Kändisar som håller på Luleå Hockey

Läs mer: Hockeybloggen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!