Nu krävs en mirakelvändning för Asplöven

Efter fyrtio minuter är uppförsbacken tvärbrant för Asplöven. Tingsryd har utökat ledningen och nu krävs det ett mirakel om det ska bli poäng.

Tränaren. Robin Lindqvist hade all anledning att hitta ny taktik med Urban Lahti.

Ishockey/Tingsryd2016-02-01 20:35

Asplöven kom in i mittperioden i underläge med 3–0 och chansen att sno poäng av tabelltvåan Tingsryd kändes inte speciellt stor.

Trots att bortalaget gjorde en ganska bra andra period, så förlorar man även mittakten.

Tingsryd gjorde nämligen 4–0 i en blixtsnabb spelvändning genom Jonathan Johnson, lillebror till Frölundas Andreas och son till Jonas Johnson som gjorde mängder av säsonger i Brynäs och Frölunda. Målet kom blott fyra sekunder efter att Asplöven avverkat ett powerplay och faktiskt skapat några bra chanser.

Asplöven vinner skotten i andra perioden med 8–7, men det ser riktigt mörkt ut för gränslaget.