Luleå ska grusa Frölundas finaldrömmar

Sista träningen innan semifinalserien mot Frölunda inleds – då skickade Luleåsupportrar en skön påminnelse till Jonathan Granström.

Jonathan Granström hamnade i fokus när Luleå mötte Frölunda under slutspelet förra säsongen. På träningen innan årets semifinal bjöd Luleåfans på en skön påminnelse.

Jonathan Granström hamnade i fokus när Luleå mötte Frölunda under slutspelet förra säsongen. På träningen innan årets semifinal bjöd Luleåfans på en skön påminnelse.

Foto: Per Lundström

Ishockey/Luleå2016-04-02 09:00

Förra säsongen släcktes Luleå Hockeys SM-gulddrömmar redan i kvartsfinalen efter en stekhet kvartsfinal mot Frölunda där norrbottningarna föll med 4–3 i matcher. Dessutom blev det inte bara het stämning på isen utan även utanför.

Efter en av kvartsfinalerna i Luleå anklagades hemmalaget för att ha hällt grus i Frölundas spelargång på väg in till isen. Den Luleåspelare som i huvudsak fick skulden var Jonathan Granström.

– Jag kommer i håg att jag fick höra på isen att det var några gruskorn som de inte var så nöjda med. Jag vet inte riktigt vad det kom i från och jag såg det aldrig heller. Det är i alla fall ingenting jag lägger fokus på nu, säger Luleåcentern Jonathan Granström.

Luleåspelaren fick sig trots allt en skön påminnelse dagen innan avfärden mot Göteborg. Under lördagen inleder LHF nämligen semifinalserien mot just Frölunda och på fredagsträningen var ett gäng Luleåsupportrar på plats. Efter inte alltför lång tid kom också ett plakat upp med en proppfull påse med grus och texten "Granas gruskasse". Något som fick Granström att dra på smilbanden.

– Jag vet inte riktigt varför det var jag som fick den där, men jag såg att de hade gjort en lite rolig grej. Jag känner mig oskyldig, säger Granström.

Luleå Hockey slog ut Färjestad i kvartsfinalserien med 4–1 i matcher och fick tackvare det en vecka på sig att ladda om för semifinalen. En vecka som Jonathan Granström tror har betytt mycket för laget.

– Vi har fått lång tid att vila upp oss och samtidigt träna väldigt bra. Det känns verkligen som att vi är laddade och det blev lite skillnad mot förra året när vi fick spela play-in och maxa laget väldigt tidigt, säger Luleåcentern.

Vad har du annars för känslor inför den här matchserien?

– Revanschlust från förra året. Jag tycker vi har ett mycket bättre lag i år och jag tycker vi har allt i våra egna händer. Det gäller att komma upp varje match och det blir en rolig utmaning att starta på bortaplan.

Vad är det i laget som är bättre än förra säsongen då ni föll mot just Frölunda?

– Vi har fått en hel del spetsspelare och samtidigt har vi bra tyngd i laget. Vi har också väldigt bra målvakter som har hjälpt oss mycket under säsongen, säger Granström.

Kan jag sätta rubriken att ni ska grusa Frölundas finaldrömmar?

– (Skratt) Det var en riktigt skön fråga. Den får stå för dig i så fall (skratt). Jag säger så här, vi ska se till att vinna, säger Jonathan Granström.

Kuriren rekommenderar

Läs mer: De hade högst inkomst i din kommun.

Läs mer: Här hittar du samtliga fastighetsaffärer 

Läs mer: Världskändisarnas udda besök i Norrbotten. 

Läs mer: 14 personer du inte visste är från Norrbotten 

Läs mer: 14 Luleåsaker du minns om du var ung på 80- och 90-talet

Kuriren listar: 11 produkter som du alltid kommer hem med från Ikea

Läs mer: Kändisar som håller på Luleå Hockey

Läs mer: Hockeybloggen

Matchdags

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!