Uppgifter: Lepistö förhandlar med finsk klubb

Vi har tidigare rapporterat om att Luleå Hockey har gett Sami Lepistö ett bud på bordet. Nu rapporterar finsk media att finländaren även är i förhandling med Helsingfors IFK.

Det återstår att se om det blir någon återkomst i Luleå Hockey för Sami Lepistö.

Det återstår att se om det blir någon återkomst i Luleå Hockey för Sami Lepistö.

Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Ishockey2023-04-12 13:25

Det var i slutet av mars månad vi kunde avslöja att Luleå Hockey gett Sami Lepistö ett bud för en återkomst i klubben som han var med och ledde till SM-final 2022.

Efter att Lepistös säsong i schweiziska SCL Tigers tog slut förra veckan stod det klart att det inte kommer bli någon fortsättning där.

Nu ser det ut som Luleå Hockey har fått konkurrens om den 38-årige backens tjänster.

Enligt den finländska tidningen Iltalehti förhandlar Sami Lepistö med Helsingfors IFK.

När vi tidigare intervjuade Sami Lepistö i februari så velade han om var hans hockeyframtid kommer ta vägen. Det han berättade var att hans familj ville flytta hem till Finland igen.

– Jag vill gå dit vi alla kan vara tillsammans då de senaste två åren har varit jobbiga för familjesituationen. Barnen blir äldre och jag känner att jag förlorat mycket tid med dem. Jag känner att det vore skönt att återvända hem. Å andra sidan är allt möjligt. Vi får se..., sa han då

Men samtidigt lockade en eventuell återkomst i Luleå Hockey.

– Luleå har en speciell plats i mitt hjärta. Även fast jag var där en kort period så var det ett fantastiskt ställe med en jättebra organisation och otroliga fans. Jag följer laget fortfarande och hur det går. De visar matcherna här så jag har sett några stycken.

Även Hufvudstadsbladet kopplar samman Lepistö med HIFK.

Vi söker Sami Lepistö för en kommentar om uppgifterna om Helsingfors IFK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!