Beskedet: Mögelangreppet mindre än befarat

Luleå kommun har nu fått muntlig information från saneringsfirman som tagit prover för att se omfattningen av mögelangreppet i Sunderby ishall.

Mögelangreppet var mindre än befarat i Sunderby ishall.

Mögelangreppet var mindre än befarat i Sunderby ishall.

Foto: Kurt Engström

Ishockey2020-05-25 17:04

Sporten har tidigare berättat om upptäckten av ett svartmögelangrepp i en vägg i Sunderby ishall.

Ishallen stängdes ned veckan efter upptäckten och en saneringsfirma åkte dit för provtagning för att säkerställa omfattningen av mögelangreppet. Luleå kommun har inte fått ta del av rapporten från utredningen skriftligt men väl muntligt.

– Enligt den muntliga information jag har fått från saneringsfirman har man endast påträffat mögel i en vägg mellan ett duschrum och ett omklädningsrum, skriver Anette Löf, förvaltare på stadsbyggnadsförvaltningen, i en mejlkonversation och fortsätter:

– Sanering kommer att påbörjas inom kort och därefter återställning av berörda utrymmen.

Enligt Anette Löf är det stadsbyggnadsförvaltningen på Luleå kommun som står för kostnaden av ombyggnationen.

Flera läger har tvingats ställa in sina kommande sommarläger i ishallen. Bland annat har vi skrivit om att den populära Målvaktsverkstan tvingats ställa in.

Hur lång tid saneringarbetet och ombyggnationen kommer ta är i dagsläget oklart. Men med tanke på att mögelangreppet inte var storskaligt så beräknas hallen öppna enligt den ursprungliga planen. Enligt tidigare beslut hade Luleå kommun skjutit fram öppningstiden på grund av coronaviruset, inte mögelangreppet.

– Ishallen beräknas öppna enligt plan vecka 29, skriver Anette Löf på stadsbyggnadsförvaltningen i mejlkonversationen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!