Det beskedet lämnar Luleå tekniska universitet på tisdagen.
– Jag ser nedläggningen som ett steg tillbaka från det hållbara samhälle vi strävar efter, säger Johan Sterte, rektor vid Luleå tekniska universitet.
Det handlar om en forskning, som idéstadiet inräknat, varit på tal i över 20 år och som inleddes för en hel del år sedan, i Piteå.
Nu finns en forskning och pilotanläggning nära Smurfit Kappas pappersfabrik.
Via forskningen ha det producerats en biodiesel som benämns DME samt metanol, som bränsle för tändstiftsmotorer.
Grunden är rester från massaindustrin, närmare bestämt svartlut, som förgasas. Tester där man kör lastbilar på bränslet inleddes för flera år sedan.
Pengarna till LTU Green Fuels, som anläggningen och arbetet efterhand kom att kallas, såg ut att tryta. Personalen varslades tidigare om uppsägning.
Samtidigt gjordes ansträngningar för att få loss nya pengar.
Läs mer: Söker lösning.
Efter att Energimyndigheten under de senaste tre åren beviljat drygt 100 miljoner har myndigheten beslutat att inte fortsätta att stödja pilotförsöken.
– Jag tycker att det är tråkigt att vi måste avbryta satsningen i anläggningen, men är trots det hoppfull om framtiden för tekniken. Den har bevisats fungera mycket väl i vår pilotanläggning, säger professor Rikard Gebart, ledare för pilotanläggningens forskningsprogram och vetenskaplig ledare för Förnybar Energi vid Luleå tekniska universitet.
När politikerna enats om långsiktiga skatter och andra villkor som rör förnybara drivmedel kommer kommersialiseringen att ta fart i Sverige, tror Gebart.