Simon Wanler, vd för Tapas de Papá, är en av delägarna till den nya hamburgerrestaurangen som ska öppnas i Luleå. Han gör det i samarbete med Kristofer Forss, Luleå, som blir vd och Rickard Enbom, från Boden.
– Det blir en liten streetfoodrestaurang som ska göra premiumburgare. Det blir hamburgare av lokalt producerat kött, som vi själva maler. Brödet ska vi också baka själva, säger Simon Wanler.
De har ett arbetsnamn för restaurangen, men han vill inte säga vilket det är. Menyn är också klar och nu ska de bestämma sig för lokalen. De tittar på två olika lokaler.
– Vi väntar på grönt ljus för lokalen. Det handlar om en liten lokal, med cirka 20 sittplatser, där man också ska kunna ta en öl. Det ska också finnas en liten uteservering i anslutning, berättar han.
De ligger i startgroparna och räknar med att snabbt komma igång då lokalfrågan är helt löst. Förhoppningen är att komma igång i slutet av sommaren.
– Vi ska göra Luleås bästa hamburgare, lovar Simon Wanler.
Mest läst just nu:
De ska göra Luleås bästa hamburgare
TV: Se vilda polisjakten genom centrala Luleå
Nya Statoil tvingas byta flaggor
LISTA: Luleå Hockeys största kultspelare genom tiderna
Kuriren rekommenderar:
Läs mer: De hade högst inkomst i din kommun.
Läs mer: Lista över brotten i din kommun under 2015.
Kuriren listar: Krama, ligga och korva – har du koll på länets orter?
Läs mer: Vilka regler gäller för dig och din cykel?
Läs mer: Här hittar du samtliga fastighetsaffärer
Läs mer: Världskändisarnas udda besök i Norrbotten.
Läs mer: 14 personer du inte visste är från Norrbotten
Kuriren listar: 11 produkter som du alltid kommer hem med från Ikea