En vecka fylld av historiska idrottsprestationer och en folkfest för alla åldrar.
Så summeras SM-veckan i ett pressmeddelande som skickats ut både från Luleå och Bodens kommuner i samma veva som arrangemanget avslutades.
Ännu finns ingen utvärdering av hur arrangemanget har gått i faktiska siffror. En sådan kommer göras av undersökningsföretaget Upplevelseinstitutet och ska presenteras i juni.
Hur många besökare blev det, vad blev utslaget för besöksnäringen och hur skötte sig Boden och Luleå som värdstad? Och höll budgeten för kommunerna? Det är frågor som förväntas få sina svar när utvärderingen blir klar.
Förväntningarna inför SM-veckan har varit att bjuda på en folkfest, vilket vi tidigare har skrivit om.
Projektledaren Sandra Ottosson säger att de uppskattas ha sålt 5 000 mössor och haft 25 000 - 30 000 besökare under veckan.
– Det har kommit besökare, i omgångar. Så har det varit på alla arenor. Vi känner oss jättenöjda, säger hon.
Hur viktigt är det att dra publik?
– Det är ett av målen, men det är inte allt. Det är otroligt viktigt att kunna leverera högklassiga tävlingar. Kan vi inte göra det, så kan vi inte få hit en SM-vecka igen. Det är många parametrar som gör att det blir en succé.
Ni konstaterar att det är en succé, vad syftar ni på då?
– Vi har kunnat levererat högklassiga tävlingar och tävlingsarenor. Det är förbunden nöjda med och det har de sagt var fantastiskt. Med inramningen, alltifrån parkeringar, bussar, skyltar och information. Det har fungerat. Och SVT tycker att det har fungerat klockrent och är supernöjda, säger Sandra Ottosson.
"Miljontals" tv-tittare har kunnat följa tävlingarna i Luleå och Boden.
– Man kan ju bara tänka sig vilken reklam det är för Norrbotten. Det ger fantastiska möjligheter att sätta oss på kartan.
Syftet med veckan har varit att synliggöra svensk idrottsrörelse.
– Även de mindre idrotterna. Man vill visa upp sina idrotter, få fler att röra på sig och öka intresset för idrotten.
Ottosson lyfter samarbetet med arrangörsföreningar, volontärföreningar och kommunerna emellan. Alla som jobbat i projektet har fått värdskapsutbildningar.
– Vi har fått så otroligt mycket beröm för det fina värdskapet. Alla har haft ett leende på läpparna och jag blir så otroligt stolt som projektledare när jag hör att alla levererat.
Ungefär 130 skotrar beräknas ha använt sig av skoterparkeringen i Sunderbyn, där stadioncrossen avgjordes.