Kuriren berättade igår om den kritik som i en granskningsrapport framförs mot hanteringen av biogasprojektet. Kritiken gäller allt ifrån avsaknad av tydligt mål till säkerhetsbrister, kostnader och försening.
Läs mer: Kritiken.
Lenita Ericsson, ordförande i dåvarande tekniska nämnden och med samma uppdrag i stadsbyggnadsnämnden, håller med. Hon invänder i varje fall inte mot kritiken.
– Nej, inte efter vad jag kan se nu. Vi ska ha upp det här den 31 mars och diskutera saken. Rapporten blir en hjälp när vi ska jobba med andra projekt, säger hon. Det finns en frustration över exempelvis de dröjsmål som förekommit, uppger Ericsson.
Någon form av bemötande eller annat svar på rapporten kommer att lämnas av nämnden framöver.
– Som projekt drevs det här inte bra, beroende bland annat på förseningar. Vore det industrin, och problem uppstår, då löser man det och jobbar på till dess att det är löst. Här har det dragit ut på tiden enormt. Exakt varför vet jag inte, men jag får känslan av att om skattebetalarna är uppdragsgivare, då finns det inte ett lika stort tryck. Jag tror också att kommuner har svårt att rekrytera bra projektledningar, säger Nils-Olov Lindfors, ledamot i stadsbyggnadsnämnden.
LLT, lokaltrafiken, drabbades av förseningarna och problemen. Då blev ju det en kostnad för bolaget, påpekar han.
Han ser liknelser med Traktorvägen, den ändrade leden nära Beijers och Ferruform.
– Tanken var att den skulle vara klar hösten 2014. Den blev klar gångna hösten. Företag efter Traktorvägen har tappat försäljning och det finns de som tänkt begära skadestånd, och då också för att de blivit fysiskt drabbade, säger Lindfors.