För samtliga brister: Klicka här
Restaurangen, Husman kök och café, som ligger i Teknikens hus, fick besök av Miljö- och byggnadsförvaltningens livsmedelskontrollant i mitten av juni. Vid besöket konstaterade kontrollanten att rengöringen av lokalen var så eftersatt att ägarna fick ett föreläggande om att bristerna skulle åtgärdas omedelbart.
Enligt kontrollanten innebär avvikelserna att kraven på säkra livsmedel inte uppfylls. "Lokaler, inredning och utrustning måste hållas rena för att inte riskera att maten smutsas eller smittas ner. Rengöringen behövs för att minimera riskerna från mikroorganismer, kemikalier, allergener och föremål", står det att läsa i kontrollrapporten.
Bristerna som noterades handlade bland annat om att gammal ingrodd smuts noterades på innertak, väggar och golv, särskilt under samtliga arbets-, tillagnings- och diskbänkar i både köket och diskrummet.
Enligt en av restaurangens ägare, Magnus Blomqvist, är samtliga punkter redan åtgärdade.
– Det här punkterna är dessutom inget som påverkar livsmedelshanteringen. Det gäller inte någon maskin eller någon arbetsbänk, säger han.
Enligt Magnus Blomqvist är det hela dessutom kraftigt överdrivet.
– Inspektören kom och gjorde inspektionen precis efter lunchrusning. Vi har en kaffebryggare som läcker vatten så det ser skitigare ut på golvet än vad det är när alla sprungit i det.