I somras berättade Kuriren om Mohammad Salami som riskerade att bli utvisad då hans lön inte överensstämde med kraven som måste uppfyllas för att få uppehållstillstånd.
Då var planen att bestrida beslutet genom att överklaga och yrka på att pengarna som saknades från lönen skulle betalas retroaktivt. Nu har domen kommit, Migrationsdomstolen står fast vid sitt beslut att avslå överklagan.
I samband med beskedet att han fått avslag på sin överklagan finns hoppet fortfarande kvar i Mohammad, som med huvudet högt berättar att han inte ger upp.
– Sverige har gjort så mycket för mig och speciellt Iraj och hela Kyrkstaden. Tills vi vet hur det faktiskt blir till slut försöker jag hålla huvudet uppe, dels för mig själv men också för mina kollegor och vänner som hjälper mig, säger Mohammad Salami.
Efter beslutet om utvisning i somras om att Mohammad skulle bli utvisad startade hans chef, Iraj Rahmani, en namninsamling i hopp om att boende i Gammelstads kyrkstad med omnejd skulle gå ihop och göra sig hörd om den pågående situationen.
Totalt har 52 personer skrivit under formuläret. Luleåbon Mikael Ek, som är en av de som skrivit under delar med sig om sina tankar.
– Det är en helt orimlig situation, och precis som många andra tänker handlar det om några hundralappars skillnad. Jag tycker personligen att minimikravet är alldeles för högt då många branscher inte kommer upp i dessa lönesummor alls. I många branscher som handels också är det inte säkert att man får en tjänst på 100 procent vilket gör situationen för en del ännu värre, säger Mikael Ek.
En annan pizzapatriot som skrivit under namninsamlingen är Anita Isaksson.
– Jag köper en pizza där varje lördag och jag blir alltid bemött väl och Mohammad är en god person. Jag tycker det känns orättvist att man ska kasta ut någon från Sverige som jobbar och som inte belastar samhället negativt på något sätt. Man har ju hört om flera som har gått den vägen till mötes, men samtidigt får kriminella stanna kvar, säger Anita Isaksson.
Jennie Karlsson som bor i Kyrkstaden har skrivit under formuläret tillsammans med hela sin familj.
– Vi tycker alla i familjen att det är fel och att situationen känns allmänt märklig. Iraj, Mohammads chef, har vi känt länge som en riktig glädjespridare och Mohammad är precis likadan, säger Jennie Karlsson.
Mohammads advokat, Fatemeh Pakyari, berättar om situationen och hur deras alternativ ser ut just nu, men också hur det har uppstått frågetecken i rättsprocessen.
– Det är såklart tråkigt att rättsprocessen gått den här vägen, men det ska sägas att det har uppstått vissa juridiska frågetecken i fallet som vi kommer yrka på i överklagan. Migrationsdomstolen har besämt på att Mohammad fått för lite lön fyra månader innan ansökan kom in. Domstolen menar alltså att Mohammad skulle ha fått den högre lönen, 28 480 kronor, fyra månader innan ansökan, alltså innan det nya beloppet fastställdes, säger Fatemeh Pakyari och fortsätter.
– Det är den sista överklagan som nu lämnas in så vi får helt enkelt se hur det hela utspelar sig, men med de frågetecken som uppstått hoppas vi på mer klarhet och ett annat beslut, säger advokaten.