Klart – de tar över kafét i Ebeneser

Det blev en snabb lösning på kaféproblemet i Ebeneser kulturcentrum. Kommunen har gjort klart med en ny restauratör fram till årsskiftet.

Nu är det klart med ny restauratör som driver kaféverksamheten i Ebeneser året ut (arkivbild).

Nu är det klart med ny restauratör som driver kaféverksamheten i Ebeneser året ut (arkivbild).

Foto: Pär Bäckström

Luleå kommun2019-11-08 10:19

Den direktupphandling som genomförts i veckan av kultur- och fritidsförvaltningen resulterade i att företaget Still café och bar redan från och med lördag 9 november tar över och levererar kafétjänst till kulturverksamheten.

– Vi är glada att situationen är löst relativt snabbt eftersom caféverksamheten är en viktig del för Ebeneser och de arrangerande föreningarna, säger Roger Stenberg, avdelningschef för chef stöd till civilsamhället vid Luleå kommun.

Företaget driver sin verksamhet i samma hus, vid markplan på Storgatan i före detta Roasters lokal.

– Vi tror att det här kan bli riktigt bra. Det känns kul att vi kan vara med och försöka lyfta stället tillsammans med kulturföreningen. Eftersom vi finns en våning ner så har vi stora möjligheter att leverera en bra produkt, säger Kevin Bloomfield, delägare i Still café och bar.

Vad kommer ni att förändra gentemot tidigare?

– Vi har lite tankar på finare middagar, bland annat.

En större upphandling ska göras i ett senare skede för att hitta en permanent lösning. Den ska göras i samverkan med kulturföreningen Ebeneser.

– Vi är helt klart intresserade av att vara med där också. Det här blir en bra testperiod, säger Kevin Bloomfield.

Den tidigare kaféverksamheten upphörde när det sociala företaget Café Rekommenderas gick i konkurs i oktober. Förra helgen flyttades ett arrangemang av Svartöns Blues till Savoy eftersom kafédelen inte var i drift.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!