Som Kuriren tidigare rapporterat så är det flera privatägda boenden som kommer att läggas ner. Det på grund av att färre personer söker asyl än vad prognoserna visade.
Läs mer: Här stänger asylboenden i Norrbotten
Läs mer: Så ska antalet asylboende minska i norr
När Kuriren når Bert Karlsson är han upprörd över att det nu är kommunerna som ska ordna boendeplatser åt asylsökande.
– Alla våra boenden läggs ner. Vi har själva räknat på detta och det kommer att vara tiotusen som varslas om man räknar med de som arbetar på flyktingförläggningarna, Migrationsverket och som nyanställts av kommunerna och så vidare.
Jokarjo ska enligt uppgift varslar 90 procent av sina anställda, i reella tal cirka 500 personer.
I Norrbotten arbetar 16 personer på tre boenden i Pajala och Övertorneå. Men Bert Karlsson menar att det kan vara fler anställda som påverkas om nedläggningshotet blir verklighet.
– Ja, det är kanske 45-50 personer som är anställda via bemanningsföretag.
När Kuriren försöker kontakta platscheferna på de olika boendena som påverkas så hänvisar de alla till Bert Karlsson. Eirin Hannedahl är platschef på Jokarjos boende i Övertorneå. Hon vill inte ge några kommentarer men hinner nämna att ingen anställd i Övertorneå har varslats om uppsägning ännu.
Har personalen får information om det här?
– Alla visste att vi bara hade avtal med Migrationsverket fram till 20 november, men vi räknade med och planerat för ett förlängt avtal, säger Bert Karlsson.
Han tillägger:
– Vi gick inte ut med detta tidigare för vi ville inte oroa i onödan.
Kommer ni försöka skriva nya avtal med kommunerna i stället?
– Delvis så blir det förmodligen så.